Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Φρούριο» η Αθήνα- Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Αθήνα από το πρωί στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 14:00.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με χιλιάδες λεωφορεία να καταφτάνουν στην πρωτεύουσα απ΄όλη τη χώρα.

«Την Κυριακή δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη» είναι το μήνυμα του συλλαλητηρίου

Ειδικότερα, στο επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.
Παράλληλα, «αντισυγκέντρωση» από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έκαναν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να έχουν τεταμένη προσοχή αλλά και πολλές περιπολίες περιφερειακά της συγκέντρωσης για αποφεύγουν οι μικροεστίες έντασης που θα μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση.

Η ανησυχία για μεμονωμένες αντιπαραθέσεις είναι έντονη και η αποφυγή τέτοιων περιστατικών θα κρίνει και την επιτυχία των μέτρων.

Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα ενώ τα drones της αστυνομίας και το ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, αυξημένα μέτρα φύλαξης της Βουλής αλλά και του Μαξίμου, με βασική εντολή να σφραγιστεί κάθε σημείο γύρω από τα δυο κτήρια που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Διαβάστε, επίσης:

“Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο”