Ψήφος εμπιστοσύνης: «Κλείδωσαν» οι 151 που ψάχνει ο Τσίπρας

Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή τόσο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης

109

Μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και την ψήφο εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ήδη βγει τα μπλοκάκια στο Μαξίμου για να δουν πώς θα μπορέσουν να μείνουν για λίγο καιρό ακόμη στην εξουσία.

Αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει 145 διασφαλισμένες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει άλλες έξι  για να πιάσει το όριο των 151 που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ψάχνοντας λοιπόν τους… πρόθυμους βάζουμε σε αυτή την κατηγορία την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου. Επίσης στην ίδια γραμμή με την κυρία {Παπακώστα θα βαδίσουν και τέσσερις  βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις. Ο έκτος που ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Σπύρος Δανέλλης.

Σε ότι έχει να κάνει με την Συμφωνία των Πρεσπών που θα ακολουθήσει την ψήφο εμπιστοσύνης στο Μαξίμου υπολογίζουν  πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Σπύρο Δανέλλη, την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο  και εφ’ όσον έχει προηγηθεί η ψήφιση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τη συμφωνία αναμένεται να υπερψηφίσουν και οι τρεις του Ποταμιού Σταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης.

Διαβάστε, επίσης:

Βασίλης Κόκκαλης: Θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση