Μια σύλληψη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο και εκεί υπήρξε και νέα ένταση

Ένα άτομο συνελήφθη κατά τη διαμαρτυρία, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για 42χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο.

Οργή λαού και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη 

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταξύ ατόμων που διαδήλωναν για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τους άνδρες του ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών. Άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές δύο ατόμων, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς στην κατοχή του ατόμου βρέθηκε μαχαίρι.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα και ήθελαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ για να πλησιάσουν στο σημείο. Ετσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος μπήκε από την πίσω πόρτα.

Μικροένταση υπήρξε όταν τρία άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο και εκεί υπήρξε και νέα ένταση.

Κατά την είσοδο τους για την εκδήλωση που αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στο Μέγαρο Μουσικής αποδοκίμασαν έντονα οι διαδηλωτές την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο.

Διαβάστε, επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αποδοκιμασίες στον Παυλόπουλο από την Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία (Vid)