Πώς γιόρτασε την Πρωτοχρονιά όλος ο πλανήτης

Εντυπωσιακές εικόνες απ’ όλο τον πλανήτη!

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2019, ενώ υπό βροχή καλωσορίσαμε την νέα χρονιά εμείς εδώ στην Ελλάδα αλλά και στη Νέα Υόρκη, όπου ο ουρανός γέμισε από κομφετί όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα.

Για ακόμη μια χρονιά, εντυπωσιακή ήταν η αντίστροφη μέτρηση και η υποδοχή του 2019 στην Times Square της Νέας Υόρκης. Μπορεί να έβρεχε και να έκανε τσουχτερό κρύο, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τουρίστες να βγουν στην πλατεία για να γιορτάσουν.

Όταν μπήκε το 2019, πολύχρωμα κομφετί κάλυψαν τα πάντα ενώ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν το Μανχάταν.

Photo: Adam Hunger/AP

Στην Αθήνα, αρκετοί ήταν αυτοί που παρά τη βροχή, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο για να υποδεχτούν τον νέο χρόνο. Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, με τις φωτογραφίες απ’ την Ακρόπολη να είναι απλά μοναδικές.

Photo: Reuters

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα ευχήθηκε σ’ όλους υγεία και αγάπη, ενώ σημείωσε ότι η Αθήνα γιορτάζει, ελπίζει και αισιοδοξεί:

Η Αθήνα γιορτάζει, ελπίζει και αισιοδοξεί. Καλησπέρα από την Αθήνα σε όλη την Ελλάδα. Από την καρδιά της πρωτεύουσας, εδώ στο Θησείο, κάτω από την Ακρόπολη, η Αθήνα γιορτάζει, ελπίζει και αισιοδοξεί. Η Αθήνα που έχει ξεπεράσει τα δύσκολα και είναι πια μία πόλη που διαθέτει γερά θεμέλια για το μέλλον. Μία πόλη ανοιχτή που συνεργάζεται με όλους, που νοιάζεται για όλους και προχωράει μπροστά. Η Αθήνα που διακρίνεται διεθνώς, που φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις που σπάει ρεκόρ επισκεπτών. Αυτή είναι η Αθήνα μας! Εύχομαι καλή χρονιά σ’ όλες και όλους, με υγεία και αγάπη

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας υποδέχτηκε τη νέα χρονιά η Γαλλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, αλλά και τα επεισόδια απ’ τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Δώδεκα χιλιάδες αστυνομικοί ήταν επί ποδός στο Παρίσι και 148.000 σε όλη τη Γαλλία, και έτσι δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό επεισόδιο.

Photo: Reuters

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Σανζ-Ελιζέ, ενώ στην Αψίδα του Θριάμβου όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και φώτων.

Στο Ρίο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Χριστός Λυτρωτής χρωματίσθηκε, τα χέρια του ενώθηκαν και το κεφάλι του έγειρε, σε μια στάση περισυλλογής, πριν επανέλθει στη συνηθισμένη θέση του με τα χέρια απλωμένα, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να το παρακολουθήσουν.

Photo: Léo Corrêa/AP

Photo: Fernando Maia/AFP/Getty Images

Στο Λονδίνο, μόλις τo ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, το Big Ben χτύπησε κι ο ουρανός της βρετανικής πρωτεύουσας φωτίστηκε από ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.

Στο Βερολίνο, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να γιορτάσουν τη νέα χρονιά, ενώ στη Μαδρίτη τα πυροτεχνήματα έλαμψαν στην πλατεία Puerta del Sol.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μάντσεστερ, η αλλαγή της χρονιάς σφραγίστηκε από μια επίθεση από μαχαίρι που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, ενώ στο Τόκιο ένας 21χρονος έριξε το αυτοκίνητο του πάνω σε πλήθος κόσμου, προκαλώντας τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.

Διαβάστε, επίσης:

O Blue Sky εύχεται σε όλους μια ευτυχισμένη χρονιά