Ερυθρόλευκος “τυφώνας” διέσυρε με 4-1 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

Η Ένωση έκανε το λάθος να προηγηθεί σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήρθε η κατάρρευση και ο θρίαμβος για τον Ολυμπιακό.

Πολύ σκληρός για πεθάνει αποδείχτηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να επικράτησουν στο τέλος με 4-1, αποκτώντας φοβερή ψυχολογία για τη ρεβάνς (του 1-1) με τη Ντιναμό στο Κίεβο.

Θα περίμενε κανείς, ότι ο Ολυμπιακός με το σπρώξιμο της εξέδρας, θα έμπαινε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θα επέβαλλε το ρυθμό του και θα γινόταν από πολύ νωρίς απειλητικός, πιέζοντας ψηλά την ΑΕΚ. Μόνο που η Ένωση έπαιξε πολύ έξυπνα, αμύνθηκε σωστά και κατάφερε να παγώσει το Καραϊσκάκη με το καλησπέρα, παίρνοντας το προβάδισμα στο 3′. Ο Βούκοβιτς που είχε πολλά προβλήματα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έκανε λάθος, ο Κλωναρίδης έκλεψε, βγήκε στον αιφνιδιασμό από δεξιά, σέντραρε, ο Σα έκανε άστοχη απόκρουση, η μπάλα στρώθηκε στον Πόνσε που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Οι Πειραιώτες υπέστησαν ψυχρολουσία. Έδειχναν αδύναμοι αντιδράσουν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Στο 18′ η καλοζυγισμένη σέντρα του Φορτούνη καταστράφηκε από την άστοχη κεφαλιά του Ζιλ Ντίας που βρήκε τον Μπάρκα εκτός θέσης. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-1. Ύστερα από τραγικό λάθος γύρισμα του Τσόσιτς, ο Χασάν έγινε αποδέκτης, έβγαλε συρτή μπαλιά από δεξιά, αλλά ο Φορτούνης σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη του Ολυμπιακού στα κιτρινόμαυρα καρέ. Η ΑΕΚ βγήκε μπροστά και άσκησε πίεση στην ερυθρόλευκη περιοχή, δημιουργώντας ευκαιρίες και δεύτερο γκολ. Το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, που αμυντικά με τα ντουμπλαρίσματα που έκαναν κατάφεραν να μπλοκάρουν τόσο το κέντρο όσο και τα άκρα των Πειραιωτών, ευνόησαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων που έδειχναν να έχουν πολύ πεσμένοι ψυχολογικά. Ο Καμαρά με τον Γκιγιέρμε έχασαν το κέντρο, ενώ δημιουργικά ο Ολυμπιακός περίμενε μόνο από τον Φορτούνη, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ σοφτ για ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 25′, όταν ο Σα εξουδετέρωσε τον Μάνταλο σε τετ α τετ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λιβάγια έβγαλε υπέροχη σέντρα για τον αρχηγό της Ένωσης που έπιασε μονοκόμματο σουτ στο πίσω δοκάρι, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Πορτογάλο τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος είχε άλλη μία θετική επέμβαση στο 37′ όταν απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ κακό γύρισμα του Σισέ (και αυτός είχε πολλά θέματα) με το κεφάλι, το οποίο πήγαινε για αυτογκόλ.

Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος. Στην ουσία ήρθαν τα πάνω κάτω με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να γυρίζουν το παιχνίδι και την ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος γιούχαρε στην ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Τοροσίδη και του Λάζαρου έγινε πιο δραστήριος, αν και ανοίχτηκε περισσότερο και θα μπορούσε να το πληρώσει στο 48′ όταν η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα 3 με 2. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί. Στο 50′ οι ισοφάρισαν ύστερα από πολιορκία διαρκείας με τον Καμαρά να κάνει το 1-1 με άπιαστο σουτ. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 64′, όταν ο Χασάν πήρε την κεφαλιά μόνος ύστερα από σέντρα του Φορτούνη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Έτσι και αλλώς όμως η Ένωση είχε εξαφανιστεί από το χορτάρι.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στο 66′ όταν έχασαν τον (εισελθέντα στο β’ ημίχρονο) Χριστοδουλόπουλο που τραυματίστηκε στο γόνατο. Στο 70′ ο Μεριά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία. Στο 72′ όμως ο Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα από τον Σιμόες, πλάσαρε ανάμεσα σε τρεις και η μπάλα αφού βρέθηκε το δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα για το 2-1.

Στο 83′ ο Χασάν, ύστερα από ασίστ του Ποντένσε που έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, σημείωσε το 3-1 και εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Το 4-1 από τον Φορτούνη που πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Μπάρκα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη των ερυθρόλευκων.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και στο ποδόσφαιρο θέλουμε τον Γερμανό μας: Ο Τομπίας Στίλερ διαιτητής στο ΟΣΦΠ-ΑΕΚ