«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μόσχα για 27 και 28 Φεβρουαρίου

Αθήνα και Σκόπια υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 τη Συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος, επιτρέποντας έτσι στη γειτονική χώρα να ενταχθεί στο NATO και ανοίγοντας τον δρόμο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος στην Ε.Ε

Επιχείρηση — διεύρυνση των επαφών του σε διεθνές επίπεδο έχει βάλει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επόμενο προορισμό τη Ρωσία. Έτσι, μετά το Μόναχο και τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, οι επαφές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχιστούν στη Μόσχα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί κάποιο τετ α τετ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μητσοτάκης: Στενάχωρη μέρα η σημερινή, η απάντηση του λαού στις κάλπες
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, δεδομένων και των εξελίξεων με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η θέση της Ρωσίας στο ζήτημα έχει υπάρξει αμετάβλητη: Βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή όρους και προϋποθέσεις από το εξωτερικό, με ευρεία λαϊκή στήριξη και στις δύο χώρες. Μάλιστα, η Ρωσική Ομοσπονδία είχε τονίσει ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Αθήνα και Σκόπια υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 τη Συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος, επιτρέποντας έτσι στη γειτονική χώρα να ενταχθεί στο NATO και ανοίγοντας τον δρόμο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γείτονος στην Ε.Ε.

Η κριτική της ΝΔ στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών τον Ιούλιο του 2018

Απαράδεκτη είχε χαρακτηρίσει η ΝΔ τον περασμένο Ιούλιο την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση με αφορμή την είδηση για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών που είχε γίνει γνωστή μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας, το οποίο βασιζόταν σε πληροφορίες από διπλωματικές πηγές. Η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για ένα «σοβαρό ζήτημα», χαρακτηρίζοντας ως «φαιδρό» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι τα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών είχαν υποκινηθεί από ρωσικά συμφέροντα.

Πηγή:sputniknews.gr

Διαβάστε, επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Με τον Ζάεφ είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας