Σάρωσε την Κρήτη η κακοκαιρία – Στο έλεος των πλημμυρών ο νομός Χανίων (Βίντεο)

Η Κρήτη γενικότερα και ο νομός Χανίων ειδικά βρέθηκαν στο “στόχαστρο” της κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κρήτη μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους, με τα ορμητικά νερά τους να έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους, στο χωριό των Βρυσών στον Αποκόρωνα.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι, γέφυρες απροσπέλαστες και για άλλη μία φορά η περιοχή μετατράπηκε σε λιμνοθάλασσα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης: «Ένα ανοχύρωτο νησί η Κρήτη…»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με αφορμή τις καταστροφές στο νησί είπε: «Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η Κρήτη είναι ένα ανοχύρωτο νησί. Μια δυνατή βροχή αρκεί να κλείσει τους δρόμους, να έχουμε κατολισθήσεις, πλημμύρες, να διαλύονται γέφυρες.

Είναι ντροπή, η Κρήτη που τόσα προσφέρει στη χώρα, να έχει αυτή την αντιμετώπιση από το Κράτος. Και θέλει θράσος όσοι άσκησαν διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια να παριστάνουν σήμερα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και να ζητάνε κι άλλες ευκαιρίες. Που δυστυχώς θα αποδειχτούν κι αυτές χαμένες».

Μέχρι και το φανάρι «δίπλωσε» στα δύο ο δυνατός αέρας

Με αμείωτη ένταση ο αέρας συνεχίζει να σφυροκοπά την περιοχή των Χανίων, προκαλώντας πολλές καταστροφές.

Μία από αυτές καταγράφηκε στον κόμβο της Χρυσής Ακτή, όπου η πρωτοφανής μανία της Φύσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, «λύγισε» ένα φανάρι, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Δυο γέφυρες κατέρρευσαν, αποκλεισμένα χωριά

Μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη το μεσημέρι, κατέρρευσε και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Ο νομός Χανίων πλέον έχει κοπεί στα δύο, από την παλαιά Εθνική Οδό και τον ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.

Νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και δεδομένου της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί.

Πηγή: kriti24.gr, Flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός στην Κρήτη: Αγνοούμενος από την κακοκαιρία

Βίντεο σοκ: Δείτε την στιγμή της κατάρρευσης γέφυρας στα Χανιά

Εικόνες καταστροφής στο Μπαλί Κρήτης: Σε χείμαρρο έχει μετατραπεί ο δρόμος (Βίντεο)