Αλ. Τσίπρας: Με τον Ζάεφ είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Τα ζητήματα ασφάλειας γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, τόνισε κατά την ομιλία του στην 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και “βόμβα” στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής, τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας. Η ανθρωπότητα ανθίζει μέσα απο την εταιρική σχέση και τη συνεργασία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.Η πρόοδος έρχεται μέσω της συλλογικής προσπάθειας, του διαλόγου και της συνεργασίας είπε ο πρωθυπουργός.

Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ότι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη.

“Είμαι πολύ υπερήφανος και είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που κωλυσιεργούν, από εκείνους οι οποίοι φοβούνται και τρέμουν μπροστά στις αλλαγές. Η Ιστορία, αντιθέτως, γράφεται από εκείνους που τολμούν να επιφέρουν αλλαγές και να σταθούν, παρά τις αντιδράσεις, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλέξης Τσίπρας: Ανάδειξη νέου οράματος συνεργασίας απέναντι στην λογική της αδράνειας