Καταπέλτης από ΚΙΝΑΛ κατά Μωραΐτη και Τόλκα: Αυτά μας ζητούσαν… – Δεν τα δώσαμε και έγιναν Υπουργοί!

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη «οι τυχοδιώκτες της εξουσίας αγωνιούν να παρατείνουν το χρόνο τους στην εξουσία»

Λάβρος κατά των μέχρι πρότινος στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη και Αγγελου Τόλκα εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Αποκάλυψε μάλιστα τι ζητούσαν τα δύο στελέχη πριν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ και να γίνουν υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά την υπουργοποίηση των Μωραΐτη-Τόλκα έφτασε η στιγμή να τα πούμε όλα:» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Θέμα 104,6) και άρχισε να αποκαλύπτει:

Ο κ.Τόλκας ζήτησε πέρυσι να γίνει Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά το Συνέδριο 2018 και απερρίφθη. Του έγινε η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης απερρίφθη. Και για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε να βρει καρέκλα αλλού.

Ο κ. Μωραΐτης ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης μας, αίτημα που απερρίφθη, έκτοτε απείχε επιδεικτικά και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας. Όταν του προτείναμε να μπει στο ψηφοδέλτιό μας, το αποδέχθηκε. Ωστόσο όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολη η εκλογή του, αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναζητήσει στέγη εύκολης «υπουργοποίησης».

Παράλληλα ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον Θάνο Μωραΐτη να εξηγήσει «τι εννοούσε όταν έγραφε ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει πάρει τρία όσκαρ: αποτυχίας, τυχοδιωκτισμού και διχασμού και ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει κανείς κόκκινο ή γαλάζιο χαλί σε κανέναν και δεν θα συνεργαστεί ποτέ με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό».

«Όλα αυτά άλλαξαν με την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη. Ο ορισμός της πολιτικής εξαγοράς. Φαίνεται ότι αμφότεροι Μωραΐτης και Τόλκας ήταν σε αναζήτηση καρέκλας» σχολίασε δηκτικά.

Για να προσθέσει: «Καλή συμπόρευση λοιπόν με την κ. Παπακώστα, τον κ. Κουίκ, την κ. Κουντουρά, την κ. Χρυσοβελώνη, τον κ. Πολάκη και όλους εκείνους που αποτελούν τον υποτιθέμενο «προοδευτικό» πόλο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά, ο κ. Χριστουλάκης έκανε λόγο για «πλασματικό προοδευτικό προσωπείο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως είπε «η Κυβέρνηση το μόνο που κάνει διαρκώς είναι να εξαγοράζει στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνονθύλευμα πολιτικής συνδιαλλαγής». Σημείωσε δε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διεμβολίζοντας το χώρο μας να παρουσιάσει το προσωπείο του προοδευτικού και του σοσιαλδημοκράτη: Καλό το παραμύθι, αλλά τώρα τελειώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για όλα τα ακροδεξιά στοιχεία, με τα οποία συγκυβέρνησε».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη «οι τυχοδιώκτες της εξουσίας αγωνιούν να παρατείνουν το χρόνο τους στην εξουσία».

«Οι επιθετικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συσπειρώνουν τη βάση μας» πρόσθεσε και κατέληξε: «Στις εκλογές θα πάρει ο καθένας την απάντηση που του αρμόζει. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά».

Διαβάστε, επίσης:

Συνάντηση με την διάδοχο της Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης