Έγγραφο-σοκ: To Λιμενικό απαγορεύει στους ΟΥΚάδες να απαγγέλλουν συνθήματα στην παρέλαση

105

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις μονάδες του Λιμενικού να μην φωνάξουν συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με προφανή σκοπό- σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται στην απόφαση- να μην ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή».

Μάλιστα η μεγαλύτερη αντίδραση είναι από την ίδια τη Μονάδα με τον διοικητή της, να έχει συγκεντρώσει όλους τους καταδρομείς και να απαιτεί να μάθει το πρόσωπο που διέρρευσε το έγγραφο.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο- σοκ, το οποίο αποτελεί επίσημη διαταγή για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και αναφέρεται στα συνθήματα που λένε (πάντα) τα άτομα της συγκεκριμένης μονάδα τη στιγμή που παρελαύνουν.

Συγκεκριμένα το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019» απαγορεύει ρητά την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019. Μάλιστα το ίδιο έγγραφο επιχειρηματολογεί πάνω στη σχετική απόφαση σημειώνοντας πως αυτό γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος» ενώ συνεχίζει απειλώντας με επιπτώσεις σε όποιον παραβεί τις διαταγές γράφοντας πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί «η αποφυγή κυρώσεων πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη, πράγμα το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν»