Αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς η κυβέρνηση για την α΄κατοικία – Την Παρασκευή το σχετικό ν/σ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα καταθέσει την Παρασκευή τη ρύθμιση στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης - τραπεζών

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα καταθέσει την Παρασκευή τη ρύθμιση στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών.

Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης μιλώντας στο ρ/σ News247 τόνισε μεταξύ άλλων: “Πολύ πιθανό να αντιμετωπιστεί μονομερώς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα οι λύσεις είναι πολιτικές. Κυρίαρχο καθήκον είναι η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει η ΕΕ να καταλάβει ότιέχει σημασία η προστασία της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι μόνο οι αγορές, είναι και οι κοινωνίες. Πιστεύω ότι τελικά θα βρεθούν συνθέσεις. Έχει γίνει μια τεράστια εσωτερική υποτίμηση στη χώρα μας τα τελευταία εννιά χρόνια. Εχουμε ήδη εφαρμόσει την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων; Γίνεται μια διελκυστίνδα,πρέπει η κυβέρνηση να κρατήσει σθεναρή στάση και τελικά, όπως πιστεύω, θα βρεθεί συμβιβασμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντ. Κοστέλο αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, τόνισε ότι είναι ένα πολύ πολύπλοκο σχέδιο, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα με αυτά του νόμου Κατσέλη.

Μάλιστα, επισήμανε και τη δημοσιονομική διάσταση του μέτρου. «Το κόστος των 200 εκατ. ευρώ μπορεί να φαίνεται διαχειρίσιμο, αλλά φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 4ετίας».

Διαβάστε, επίσης:

Κτηματολόγιο: Πώς γίνεται η υποβολή δήλωσης – όλες οι οδηγίες