Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία – Είχε γράψει τη λέξη «TURKOFAGOS πάνω στο όπλο

Στα όπλα που είχε μαζί του είχε γράψει ονόματα άλλων δραστών πολύνεκρων επιθέσεων. Μάλιστα, σε ένα από τα όπλα του υπάρχει γραμμένη η λέξη τουρκοφάγος με λατινικούς χαρακτήρες, δηλαδή ως tourkofagos.

Σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία. 40 οι νεκροί ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν. Ο 28χρονος ρατσιστής Μπρέντον Τάρραντ κατέγραψε τα πάντα σε 17λεπτο video. Πυροβολεί αδιακρίτως όσους βρίσκονταν στο τέμενος Αλ Νοορ στο Κράιστσερτς. Εκτελούσε τα θύματα με σφαίρες στο κεφάλι. Ανέβασε μανιφέστο και δήλωσε θαυμαστής του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέργινγκ Μπρέιβικ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία ελεγχόμενη έκρηξη. Όλα τα τζαμιά παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Μέσω Facebook μετέδιδε live ο ένας από τους δράστες του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία τη στιγμή που εισβάλει σε τζαμί στην πόλη Κράιστσερτς και ανοίγει πυρ κατά αθώων, σκορπώντας θάνατο. Το video κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ. Η πόλη Κράιστστερς έχει βυθιστεί στο πένθος και τον τρόπο μετά την τρομοκρατική επίθεση σε δυο τζαμιά, την οποία έκανε άγνωστος αριθμός δραστών. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 40! Εντοπίστηκαν και παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Έχουν συλληφθεί 4 άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Οι εικόνες είναι σκληρές και σοκαριστικές. Ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας κάμερα τοποθετημένη στο κράνος του, μετέδιδε live μέσω Facebook τη στιγμή της επίθεσης.

 

Το video έχει διάρκεια 17 λεπτών. Δράστης φέρεται να είναι ένας 28χρονος Αυστραλός, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής. «Ας αρχίσει το πάρτι» λέει κυνικά πριν βγει από το αυτοκίνητό του με το όπλο προτεταμένο και αρχίσει να πυροβολεί.

Ο δράστης «συστήνεται» ως Μπρέντον Τάρραντ, μπήκε στο τέμενος Αλ Νοορ στη 1:30 το μεσημέρι (ώρα Νέας Ζηλανδίας) και ήταν σε εξέλιξη η προσευχή της Παρασκευής. Ο 28χρονος σφαγέας πυροβολεί 100 φορές μέσα στο τέμενος. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δράστες του μακελειού είναι Αυστραλός και εκτιμάται πως είναι ο 28χρονος Τάρραντ.


Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι 4 δράστες που έχουν συλληφθεί, θεωρούνται εξτρεμιστές.

Στα όπλα που είχε μαζί του είχε γράψει ονόματα άλλων δραστών πολύνεκρων επιθέσεων. Μάλιστα, σε ένα από τα όπλα του υπάρχει γραμμένη η λέξη τουρκοφάγος με λατινικούς χαρακτήρες, δηλαδή ως tourkofagos.

Διαβάστε, επίσης:

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία – Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά από επιθέσεις σε τζαμιά