Καταρρέει η μετοχή της Boeing: Απώλειες δισεκατομμυρίων μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Οι απώλειες της μετοχής της Boeing Co αυξήθηκαν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, καθώς περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθήλωσαν σήμερα το αεροπλάνο 737 MAX 8 της εν λόγω εταιρείας μετά την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροπλάνου αυτού του τύπου που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε πως απαγορεύει ως προληπτικό μέτρο τις εμπορικές πτήσεις των αεροπλάνων 737 MAX από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία TUI Airways επιβεβαίωσε πως όλα τα αεροπλάνα 737 MAX 8 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καθηλωθεί.

Εξάλλου στο Όσλο η εταιρεία Norwegian Air ανακοίνωσε πως θα καθηλώσει προσωρινά τα αεροπλάνα Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει ακολουθώντας τη συμβουλή των ευρωπαϊκών κανονιστικών αρχών εναέριας κυκλοφορίας.

Η εταιρεία αυτή διαθέτει 18 επιβατικά αεροπλάνα MAX και αναμένει να της παραδοθούν δεκάδες άλλα μέσα στα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε πάνω από 70 μέχρι το τέλος του 2021.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία έχουν καθηλώσει επίσης το αεροπλάνο. Το ίδιο μοντέλο είχε εμπλακεί σε μια άλλη πολύνεκρη συντριβή τον Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Η μετοχή της Boeing σημείωσε πτώση 3,2% και έπεσε στα 387,19 δολάρια μερικά λεπτά μετά το σημερινό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ, αφού είχε ήδη σημειώσει χθες, Δευτέρα, πτώση 5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιθιοπία: Έλληνας έχασε την πτήση και γλίτωσε από «θαύμα» – Απίστευτη ιστορία! (Βίντεο)