Νέα δημοσκόπηση-«φωτιά» της ALCO: Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη

Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στο 6,9% (έναντι 6,5 μονάδων τον Φεβρουάριο)

Σταθερό και ευρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Έλλη Στάη.

Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι στο 6,9% (έναντι 6,5 μονάδων τον Φεβρουάριο).

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,6% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 6,1%), ενώ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ψαλίδα ανοίγει στο 6,9%.

Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η διαφορά φτάνει στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 5,7 μονάδων τον Φεβρουάριο.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 26,6% η Νέα Δημοκρατία, 19,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, 7% η ΧΑ, 5,6% το Κίνημα Αλλαγής και 5,3% το ΚΚΕ.

Η συσπείρωση για τη ΝΔ βρίσκεται στο 79% (επί των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου του 2015) και του ΣΥΡΙΖΑ στο 51%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο δ/νων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος στην Μακεδονία και τη Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά 4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην παράσταση νίκης («ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές:»), το 24% λέει «η ΝΔ με μεγάλη διαφορά», το 34% «η ΝΔ με μικρή διαφορά», το 12% «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» και μόλις 1% λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά», ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό 29%, που λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;», το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά ο… «κανένας».

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους, ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρα.

Διαβάστε, επίσης:

Financial Times: Νίκη με μεγάλη διαφορά της ΝΔ στις ευρωεκλογές