Προκαλεί ο Ερντογάν: Νομίζει ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» του τρόμαξε τους Έλληνες

Ο Τούρκος πρόεδρος αναρωτήθηκε «μα δεν θα κάνουμε ασκήσεις;», χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «στρατιωτικό λαό», που «θα κάνει ασκήσεις στις θάλασσές του»

53

Άκρως προκλητικός και ειρωνικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι 24TV. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», την οποία αποκάλεσε «Γαλάζια Θάλασσα» και έκανε αναφορά στην Ελλάδα λέγοντας… τεχνηέντως πως την τρόμαξαν οι Τούρκοι κομάντος.

«Πραγματοποιήσαμε μια άσκηση την Γαλάζια Θάλασσα. Περίπου 120 πλοία μας συμμετείχαν στην άσκηση και οι Έλληνες φέρεται να τρόμαξαν. Μα εμείς δεν κάναμε την άσκηση εναντίον σας!», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναρωτήθηκε «μα δεν θα κάνουμε ασκήσεις;», χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «στρατιωτικό λαό», που «θα κάνει ασκήσεις στις θάλασσές του».

Κατά τον Ερντογάν, μετά το τέλος της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι Έλληνες… «ξύπνησαν» και κάνουν ασκήσεις στα νησιά. «Τώρα ολοκληρώθηκε η άσκηση και ξεκίνησαν οι επισκέψεις στα λιμάνια. Τώρα ξύπνησαν οι Έλληνες και πραγματοποιούν κατά την άποψη τους ασκήσεις στα νησιά. Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα κάποιο φόβο. Όμως είμαστε έτοιμοι πάντα» τόνισε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε, επίσης:

Ο Ερντογάν συνεχίζει το προγκρόμ συλλήψεων στις ΕΔ λόγω υπόνοιας σχέσεων με τον Γκιουλέν