Σούπερ Λίβερπουλ άλωσε το Μόναχο! 3-1 την Μπάγερν (Εικόνες και βίντεο)

Η Λίβερπουλ άλωσε την “Allianz Arena”, νίκησε 1-3 και άφησε τη Μπάγερν εκτός προημιτελικών μετά από οκτώ χρόνια. Κορυφαίοι οι σκόρερ Φαν Ντάικ και Μανέ από την κόκκινη αρμάδα του Κλοπ που εντυπωσίασε στο Μόναχο με την ευρωπαϊκή της συνέπεια.

Η Μπάγερν έγινε η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη (μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης) που αποχαιρέτησε το Champions League και είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 (τότε είχε αποκλειστεί από την Ίντερ) που δε θα δώσει το παρών στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Δήμιος των Βαυαρών ήταν μια σούπερ αποτελεσματική Λίβερπουλ, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ, πέτυχε τρία γκολ και πέρασε “αέρας” από την “Allianz Arena”, διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους θεωρούσαν ότι προτεραιότητά της είναι η Πρέμιερ και πως δεν θα τα έδινε όλα στο Μόναχο για την πρόκριση.

Οι “reds” αποδείχτηκαν συνεπέστατοι σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ραντεβού την τελευταία διετία και πλέον περιμένουν την αυριανή κλήρωση για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους, αλλά και το “εμπόδιο” που θα βρουν μπροστά τους στα ημιτελικά, αν περάσουν και από τη φάση των “8”. Το Champions League έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δε συγχωρεί, αφού το παραμικρό λάθος σε στέλνει στο σπίτι σου. Στα προημιτελικά δεν θα βρίσκονται οι τρεις περσινές ομάδες της τελικής τετράδας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Μπάγερν. Η Λίβερπουλ είναι η μοναδική που κατάφερε να “επιζήσει”, συνεχίζοντας στον θεσμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις στο “Allianz Arena”, μπροστά στον Ιταλό διαιτητή της συνάντησης, Ντανιέλε Ορζάτο.

– Μπάγερν (Κόβατς): Νόιερ, Αλάμπα, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ (72′ Γκορέτσκα), Χάμες (79′ Σάντσες), Γκνάμπρι, Ριμπερί (61′ Κομάν), Λεβαντόφσκι.

Ο Νίκο Κόβατς κατέβασε την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3, με τον Νόιερ στην εστία, τον Αλάμπα αριστερό μπακ, τον Ραφίνια δεξί και τους Ζίλε και Χούμελς στα στόπερ. Στο κέντρο, ο Χάβι Μαρτίνεθ ως αμυντικό χαφ και οι Τιάγκο και Χάμες ως εσωτερικά χαφ και στην τριάδα μπροστά, ο Ριμπερί αριστερά, ο Γκνάμπρι δεξιά και σέντερ φορ ο Λεβαντόφσκι. Να σημειώσουμε ότι από τη Μπάγερν απουσίαζαν οι Κίμιχ, Μίλερ (τιμωρημένοι) και Ρόμπεν, Τολισό (τραυματίες).

– Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (87′ Λαλάνα), Χέντερσον (13′ Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83′ Οριγκί).

Από τη μεριά του, ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε επίσης το 4-3-3, με τον Άλισον στην εστία, τον Ρόμπερτσον αριστερό μπακ, τον Αλεξάντερ Άρνολντ δεξί και τους Φαν Ντάικ και Ματίπ στα στόπερ. Στο κέντρο, ο Χέντερσον ως αμυντικό χαφ και οι Βαϊνάλντουμ και Μίλνερ ως εσωτερικά χαφ και στην τριάδα μπροστά, ο Μανέ αριστερά, ο Σαλάχ δεξιά και σέντερ φορ ο Φιρμίνο. Από τους “reds” απουσίαζαν οι Γκόμες και Κεϊτά (τραυματίες).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Φαν Ντάικ σκοράρει με κεφαλιά (1-2) δίνοντας το προβάδισμα στη Λίβερπουλ (AP Photo/Matthias Schrader)

Το παιχνίδι μπορεί να μην πρόσφερε ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά ήταν αντάξιο των δυο ονομάτων που διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αγωνιστικό χώρο. Είδαμε πάθος, μονομαχίες, πείσμα, τέσσερα γκολ και ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Μπορεί αρχικά να φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, αλλά μόλις άνοιξε το σκορ ο Μανέ με την υπέροχη κίνησή του, ύστερα από την ασυνεννοησία των Νόιερ και Ραφίνια, η διστακτικότητα των Γερμανών μετατράπηκε σε οργή. Έκλεισαν τους παίκτες του Κλοπ, τους πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση έστω και με το αυτογκόλ του Ματίπ. Οι “reds” σίγουρα άκουσαν με ανακούφιση το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, αφού πέρασαν δύσκολες στιγμές για ένα δεκάλεπτο.

Οι οδηγίες του Κλοπ για την επανάληψη ήταν σαφείς: να διατηρηθεί η σταθερότητα στην άμυνα και να βρεθεί μια αντεπίθεση για να επιτευχθεί ένα ακόμα γκολ, το οποίο λογικά θα ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τη Μπάγερν. Ο γρίφος λύθηκε στο 69′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, ο Φαν Ντάικ ξεπέρασε στον αέρα τα εμπόδια των Μαρτίνεθ και Χούμελς, παραβιάζοντας με κεφαλιά την εστία των Βαυαρών, οι οποίοι πηγαίνοντας προς τη σέντρα, είχαν πλέον συνειδητοποιήσει ότι μετρούσαν τα τελευταία λεπτά τους στη διοργάνωση. Οι όποιες προσπάθειές τους στην επίθεση δεν απέφεραν το παραμικρό, αντίθετα η Λίβερπουλ κλείδωσε οριστικά τη νίκη με ένα ακόμα γκολ του κορυφαίου – μαζί με τον Φαν Ντάικ – Μανέ.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ

Ο Μανέ πετυχαίνει με κεφαλιά το 1-3, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο “Allianz Arena” (AP Photo/Kerstin Joensson)

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν το τέλος εποχής, αφού το καλοκαίρι αναμένονται πολλές αλλαγές, ενώ η ίδια η διοίκηση έχει προαναγγείλει σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης και ανανέωσης. Ο Ριμπερί, ο Ρόμπεν, ακόμα και ο Λεβαντόφσκι, έχουν πλέον μεγαλώσει και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλότατες απαιτήσεις του Champions League με την ίδια επιτυχία που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος μπορεί να κατακτήσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα, όμως το έχουμε γράψει πολλές φορές και στο παρελθόν, η έλλειψη της ανταγωνιστικότητας στη Bundesliga, αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες των Βαυαρών.

Σίγουρα οι απουσίες των Μίλερ και Κίμιχ (ειδικά του δεύτερου) επηρέασαν τη Μπάγερν, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ο Ραφίνια είχε πολλά προβλήματα, καθόλου τυχαίο το ότι ο Κλοπ έστειλε από εκεί τον Σαλάχ για να προβληματίσει ακόμα περισσότερο τη βαυαρική άμυνα. Ο Νόιερ δείχνει ότι δεν μπορεί να βρει τη φόρμα που είχε πριν τον περσινό του τραυματισμό, το λάθος του στο 0-1 ήταν αδικαιολόγητο. Ο Χάμες ήταν μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση, αφού δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το παραμικρό. Τέλος, οι Γερμανοί πέρασαν μόνο τρεις τελικές πάσες, που όλες τους κατέληξαν ανεκμετάλλευτες, ενώ καμία από αυτές δεν προήλθε είτε από τον Ριμπερί είτε από τον Χάμες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Κλόπ και Σαλάχ πανηγυρίζουν την πρόκριση (AP Photo/Matthias Schrader)

Στο άλλο στρατόπεδο, η Λίβερπουλ έδειξε για μια ακόμα βραδιά ότι έχει ωριμάσει ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη και προχωράει προς τα μπροστά με σωστά βήματα. Το δίδυμο των Φαν Ντάικ και Μανέ ήταν το καθοριστικό στον αγώνα, όμως όλοι οι παίκτες του Κλοπ έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης. Ο Ολλανδός είναι ένας αμυντικός σούπερ κλάσης, ο δε Μανέ, ένας πραγματικός “φονιάς”.

Από κοντά σε απόδοση ο Ματίπ, παρά το αυτογκόλ που πέτυχε, μαχητής και θετικός ο Σαλάχ, χρησιμότατος ο Μίλνερ, χωρίς όμως να υστερήσει κάποιος από τους υπόλοιπους. Οι “reds” φάνηκε να παίρνουν αυτό που ήθελαν, πιο εύκολα από κάθε πρόβλεψη πριν τον αγώνα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος τους. Η Ευρώπη τους ταιριάζει και οι ίδιοι το απολαμβάνουν. Χθες μπορεί να φορούσαν γκρι φανέλες, αλλά ήταν αυτοί οι πραγματικοί “κόκκινοι”.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Πηγή: contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μυθική πρόκριση της Γιουβέντους με χατ τρικ του σούπερ Ρονάλντο

Η Λίβερπουλ 3-2 την Παρί σε αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου (Βίντεο)