Την πρώτη του «σέλφι» με φόντο τη Γη έστειλε το ισραηλινό σκάφος Beresheet

Το ισραηλινό διαστημικό σκάφος Beresheet (Γένεσις), που βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Σελήνη, έστειλε την πρώτη του φωτογραφία «σέλφι» με φόντο τη Γη.

Η φωτογραφία, όπου διακρίνεται η Αυστραλία, καθώς επίσης η ισραηλινή σημαία και το μήνυμα «Μικρή χώρα, μεγάλα όνειρα», στάλθηκε στο κέντρο ελέγχου του σκάφους στο Ισραήλ από απόσταση περίπου 37.600 χιλιομέτρων. Το βάρους 585 κιλών και κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων Beresheet, που αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SpaceIL και από την κρατική ισραηλινή αεροδιαστημική εταιρεία Israel Aerospace Industries, είχε εκτοξευθεί από ένα πύραυλο Falcon 9 της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας Space X από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα στις 22 Φεβρουαρίου.

Το ταξίδι, που ακολουθεί μια περίπλοκη και όχι τη συνήθη σύντομη πορεία, αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες. Αν όλα πάνε καλά, το σκάφος προγραμματίζεται να προσεληνωθεί στις 11 Απριλίου, κάνοντας το Ισραήλ την τέταρτη χώρα που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο μετά τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ (Ρωσία) και την Κίνα. Μέχρι στιγμής, το σκάφος έχει εμφανίσει δύο μικρές τεχνικές δυσλειτουργίες, που όμως ξεπεράστηκαν από τους μηχανικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ισραήλ στέλνει μη επανδρωμένο σκάφος στην Σελήνη το 2019 (Βίντεο)

Με παιδικές ζωγραφιές και τραγούδια η πρώτη ισραηλινή αποστολή στην Σελήνη

Εκτοξεύθηκε το ισραηλινό σκάφος με προορισμό τη Σελήνη (Βίντεο)