Μάκης Βορίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διαιρέσει τον ελληνικό λαό

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Real FM για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διαιρέσει τον ελληνικό λαό όπως επίσης ότι αυτά τα περίφημα οφέλη γίνονται αντιληπτά μόνο από την κυβέρνηση. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αισθανόμαστε ότι η συμφωνία θα έχει πάρα πολύ δυσμενείς συνέπειες, τα ζητήματα έχουν ανοίξει: και το ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας και τα εμπορικά σήματα. Το πώς θα εξελιχθεί και το θέμα των βιβλίων (…). Είναι θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας». Συνεχίζοντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο διχασμός και η διαίρεση απεικονίζεται και στις αντιδράσεις του κόσμου. Εγώ δεν ξέρω την πολιτική ταυτότητα όσων διαμαρτυρήθηκαν, το αν είναι στη Χρυσή Αυγή ή όχι, αλλά είδα ευρεία συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις αντιδράσεις και αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως περιθωριακό. Υπάρχει μια καθολική απόρριψη της Συμφωνίας (σ.σ. των Πρεσπών) από τον ελληνικό λαό και η εμμονή της κυβέρνησης να την υλοποιήσει, έχει δημιουργήσει βαθύτατη διαίρεση μέσα στον κόσμο, και είναι ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η διαίρεση».

«Εγώ θα πάω την Τετάρτη να μιλήσω στο Κιλκίς, εκεί που μίλησε ο κ. Παππάς και θα δούμε εκεί την απήχηση που έχει η Νέα Δημοκρατία και την απήχηση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχουμε πει, είναι ότι αυτοί που ζητούν να δεσμευτούμε για την κατάργηση της Συμφωνίας, στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ότι επειδή έχει γίνει η ζημιά, με την κατάργησή της ούτε θα βγούνε τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ, ούτε θα επιστρέψουν στην ενδιάμεση συμφωνία. Έχετε κάνει καταστροφή στο εθνικό ζήτημα και αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το μόνο χαρτί που μας απομένει, την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ – για να απαλύνουμε τα δεδομένα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Η Τουρκία είναι μια χώρα που χρησιμοποιεί την απειλή πολεμικής βίας στις διεθνείς και διπλωματικές της σχέσεις, και όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, δεν θέλει να δει το πρόβλημα από αυτή της τη στάση. Με αυτό το δεδομένο, πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα ότι πρέπει να προετοιμαστεί και διπλωματικά και αμυντικά να απαντήσει σε αυτό. Ή θα υποχωρείς συνεχώς ή θα πρέπει να είσαι ικανός να απαντήσεις. Όσο δεν γίνεται αντιληπτό αυτό σε διπλωματικό επίπεδο, δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έκανε παραχωρήσεις και στα Σκόπια και η συνέχεια αυτού του δόγματος είναι ότι επειδή η Τουρκία είναι μεγάλη πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις και εκεί, με αποτέλεσμα να γίνονται εθνικές παραχωρήσεις παντού με απαράδεκτες δηλώσεις περί του Αιγαίου από την Τουρκία. Ο λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατζέντα των μέτρων που είχε πει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε μιλήσει και για τον διαχωρισμό της εκκλησίας και για τη Συμφωνία -δεν έκρυψαν κάτι- αλλά από την πρώτη ατζέντα δεν έγινε τίποτα και από ό,τι δεν άρεσε στον κόσμο τα υπέστησαν όλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

N. Παππάς: Ακραία μειοψηφία από Χρυσαυγίτες οι αντιδράσεις σε Κιλκίς – Βέροια