Συμπλοκές έξω από το δικαστήριο της Κορίνθου – Οργισμένοι Ρομά πολιόρκησαν το κτήριο (Βίντεο)

Επίθεση δέχτηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου φίλος του 35χρονου άντρα που πυροβόλησε και σκότωσε επίδοξο διαρρήκτη στην περιοχή Σολωμός στην Κόρινθο

Ένταση με συμπλοκές μεταξύ αθιγγάνων και αστυνομικών δυνάμεων επικρατούν από το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, όταν μεγάλη ομάδα ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο κτήριο, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί ο 35χρονος που σκότωσε τον 52χρονο διαρρήκτη στην περιοχή του Σολωμού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το κτίριο, όμως οι αθίγγανοι κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι την είσοδο. Από την άλλη, υπήρχαν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Σολομού Κορινθίας, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του 35χρονου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο τσιγγάνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος, μαζί με έναν 54χρονο, επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από αυλή σπιτιού. Εκείνη τη στιγμή έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος.

Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έχει προκύψει ότι ο δράστης πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα πισώπλατα το θύμα του και μάλιστα τα περισσότερα φυσίγγια βρήκαν τον 52χρονο ψηλά στην πλάτη και στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Αλέξης Κούγιας, τονίζει πως ο πελάτης του προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του.

«Αποδεδειγμένα βρέθηκε μαχαίρι, δεν είναι γνωστό αν είχαν άλλα όπλα, οι δράστες που επιτέθηκαν στον πελάτη μου», αναφέρει και προσθέτει: «Η απελπισία των ανθρώπων, ειδικά όσων ζουν σε μονοκατοικίες σε απόμερες περιοχές και οι οποίοι έχουν και την υποχρέωση να προστατεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους, είναι μεγάλη. Μαζί με τον άνθρωπο αυτό κατοικούσαν στο σπίτι , η γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, σε μία ερημική περιοχή».

Για το ότι ο δράστης πήγε και πέταξε το πτώμα σε λατομείο, ο κ. Κούγιας είπε ότι: «Είναι μία πράξη απελπισίας. Μία πράξη πανικού». Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τρεις ώρες πριν οι δράστες, είχαν πάει στο ίδιο σπίτι για να δουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα.

«Πρόκειται για μάστιγα της περιοχής, μία εγκληματική ομάδα Ρομά, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Ασφάλεια της Κορίνθου. Δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

«Και σκυλί να ήταν θα του φέρονταν καλύτερα» λέει στο «Έθνος» ένας από τους γιους του άτυχου 52χρονου, παραδεχόμενος ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο.

Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημειώνει.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αρνήθηκε πως ο πατέρας του κρατούσε μαχαίρι. «Ο πατέρας μου έπαιρνε κάποια φάρμακα και δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεσπά ο γιος του ληστή στην Κορινθία: «Μπήκε να κλέψει και τον σκότωσε»