800.000 ανθρώπους έπληξε ο κυκλώνας Ιντάι σε Ζιμπάμπουε και Μοζαμβίκη (Εικόνες καταστροφής)

Σε 200.000 υπολογίζεται τώρα ο αριθμός των ανθρώπων στη Ζιμπάμπουε που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιντάι και τις πλημμύρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη. Αρχικά οι πληγέντες στη Ζιμπάμπουε υπολογίζονταν σε 15.000. Ωστόσο τώρα ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Ερβέ Φερχούζελ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ότι ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω έπειτα από νέα ανάλυση που έγινε της κατάστασης στην περιοχή.

Οι συνθήκες στην περιοχή Σιμανιμάνι, στην ανατολική Ζιμπάμπουε, είναι “πολύ κακές”, πρόσθεσε. “Περίπου το 90% της περιοχής έχει υποστεί σημαντικές ζημιές”, σημείωσε. Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZBC αναθεώρησε εξάλλου επίσης προς τα πάνω τον αριθμό των νεκρών, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 139. Ο Ιντάι σάρωσε τη νύχτα της 15ης προς την 16η Μαρτίου τη Μοζαμβίκη, το ανατολικό τμήμα της Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Στη Μοζαμβίκη, τη χώρα που επλήγη περισσότερο από το πέρασμά του, περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του οργανισμού, ο οποίος επικαλέστηκε κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία, διευκρίνισε επίσης ότι 600.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τον κυκλώνα και τις πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φονικός κυκλώνας σάρωσε Μοζαμβίκη και Ζιμπάμπουε – Φόβοι για πάνω από 1000 νεκρούς (Βίντεο)