Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

125

Την δημοσκόπηση έκανε η Metron Analysis γα τις εθνικές εκλογές για λογαριασμό του Alpha, και η οποία κατέγραψε την ΝΔ στο 28,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21%.

Τρίτο μετά από καιρό εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,7% ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 5% ενώ εκτός Βουλής καταγράφονται και πάλι οι: Ένωση Κεντρώων (1,7%) Ποτάμι (1,6%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%). Η Ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται στο 2,4%.

Πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

Για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει 27,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, τρίτο φαίνεται να είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτη είναι η Χρυσή Αυγή με 4,6% (ήταν τρίτη στις προηγούμενες ευρωεκλογές). Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 2% και οι ΑΝΕΛ 0,9%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 23%.

Σε σχετικό ερώτημα, το 66% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι 24% που την αξιολογεί θετικά. Ωστόσο, αρνητικά αξιολογούν οι περισσότεροι (61%) και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ θετικά την αξιολογεί το 27%.

Ως προς το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, πολύ ή αρκετά ενδιαφέρεται το 60% των ερωτηθέντων, «όχι και τόσο» το 21% και καθόλου το 19%, ενώ ως προς τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 54% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει τα πρόσωπα που θεωρεί κατάλληλα, ενώ το 18% θα ψηφίσει για να δώσει ένα μήνυμα στο πολιτικό σύστημα και το 13% θα ψηφίσει το κόμμα που προτιμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πιάνει πάτο» ο ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες για τις ευρωεκλογές