Π. Πολάκης: Προσπάθεια στοχοποίησής μου από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη

Σε δήλωση για το περιεχόμενο της ανάρτησής του, προχώρησε, μετά την προαναγγελία υποβολής πρότασης μομφής στο πρόσωπο του από τη Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στη ΝΔ καλώντας την να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων για τα ΑμεΑ ή αν τα θεωρεί «χάρες» και σχεδιάζει την κατάργησή τους και δήλωσε ότι στοχοποιείται από τη ΝΔ με στόχο την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας που περιλαμβάνει μέτρα ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής μου από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος το οποίο επαναλαμβάνω: ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος -το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε- οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Συνεπώς, το ερώτημα το οποίο προκύπτει, προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο, είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και οι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά στη ΝΔ τα θεωρούν χάρες, που θέλουν να τα καταργήσουν ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετείται από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στη δημιουργία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική, σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ο κ. Κυμπουρόπουλος εκτίθεται -και ορθώς εκτίθεται- στο πολιτικό πεδίο».

«Το ερώτημα είναι αυτό: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων -που αυτά δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους- τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΙΣΑ: Αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία για τον Παύλο Πολάκη