Επίθεση στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα από τον Ρουβίκωνα (Εικόνες)

37

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδα Ρουβίκωνας, το μεσημέρι της Τρίτης, οι οποίοι λένε ότι η πράξη τους γίνεται «ως υποστήριξη στον αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Οι λεπτομέρειες της μεσημεριανής καταδρομικής επίθεσης από περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα δημιουργούν ερωτήματα για τη στάση των επιφορτισμένων με τη φρούρηση της Βουλής. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το protothema.gr, οι άγνωστοι μπήκαν και βγήκαν από το προαύλιο του κοινοβουλίου με την άνεσή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για μία σύλληψη, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η σύλληψη αυτή, εντός ή εκτός του κοινοβουλίου και πότε: Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ωστόσο, έγιναν συνολικά πέντε προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις αφέθηκαν σχεδόν αμέσως ελεύθεροι. Ο πέμπτος παραμένει κρατούμενος και αναμένεται η προσαγωγή του να μετατραπεί σε σύλληψη, καθώς φέρεται να είναι γνωστό από άλλες επιθέσεις μέλος του Ρουβίκωνα. Και η σημερινή συμβολική επίθεση στη Βουλή έγινε σε μια προσπάθεια να εκφραστεί η συμπαράσταση των μελών του Ρουβίκωνα στον Δημήτρη Κουφοντίνα, την ημέρα μάλιστα που κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη του αιτήματος του «Λουκά» της 17Ν να του χορηγηθεί η 7η, κατά σειρά, άδεια.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Ρουβίκωνας:

Λίγο νωρίτερα, οι άγνωστοι είχαν φτάσει ανενόχλητοι έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της Βουλής, πετώντας κόκκινες μπογιές και ένα ή δύο καπνογόνα!