Ιστορικός θρίαμβος Τσιτσιπά! Νίκησε τον Ναδάλ μέσα στη Μαδρίτη (Βίντεο)

Το θαύμα έγινε! Ο τεράστιος Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ μέσα στο σπίτι του, τη Μαδρίτη, μπροστά σε 12.500 κόσμο, στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα, και πάει τελικό! Αδιανόητος θρίαμβος!

ΕΠΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑ!

Μόνο αυτή η αρχαία ελληνική λέξη μπορεί να περιγράψει το τι κατόρθωσε το Σάββατο το βράδυ ο απίστευτος Στέφανος Τσιτσιπάς!

Το ότι το πίστευε το γνωρίζαμε, πλέον το έκανε και πράξη!

Αυτό το τρομακτικά ταλαντούχο παιδί κατάφερε το αδιανόητο: να κερδίσει τον θρύλο Ραφαέλ Ναδάλ μέσα στην έδρα του, στη Μαδρίτη, με 6-4, 2-6, 6-3 και να προκριθεί έτσι στον τελικό του χωμάτινου Masters όπου τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία (Κυριακή 19:30GR).

Ένας Τσιτσιπάς απίστευτος, επιθετικός, γενναίος, με τρομακτικές πνευματικές και σωματικές αντοχές κατάφερε, στη μόλις δεύτερη αναμέτρησή του στο χώμα επί του Ράφα, να κερδίσει πανάξια τον καλύτερο χωμάτινο τενίστα όλων των εποχών έχοντας και το κοινό εναντίον του…

Στα 20 του, έχει πλέον κερδίσει και τους τρεις Big3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς), βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον πρώτο του Masters τίτλο, ενώ αναρριχάται στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, τουλάχιστον, που είναι και career high!

Όσα κοσμητικά επίθετα και να χρησιμοποιήσουμε θα είναι λίγα για να περιγράψουμε το τι έχει κάνει αυτό το παιδί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Σύσσωμη η παγκόσμια τενιστική κοινότητα έχει υποκλιθεί σε αυτό τον καταπληκτικό αθλητή και ακόμα καλύτερο τενίστα ενώ πρέπει να θεωρείται, και με τη βούλα πλέον, το next big thing του παγκόσμιου τένις!

Είναι ο μόνος τενίστας της νέας γενιάς που έχει κερδίσει και τους τρεις κορυφαίους, φέτος μόνο επικράτησε του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν και τώρα τον Ράφα στη Μαδρίτη!

Μετά από την ήττα του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν από τον Ναδάλ, αναρωτιόταν πώς θα μπορέσει να κερδίσει τον Ράφα: το μελέτησε, βελτιώθηκε απίστευτα και να που το κατάφερε, ποιος το περίμενε, στο χώμα της Μαδρίτης!

Η απίστευτη επιτυχία του Στέφανου αφήνει τον Ραφαέλ Ναδάλ ξανά εκτός τελικού χωμάτινου τουρνουά για φέτος με τον 32χρονο Ισπανό να έχει “κολλήσει” σε τρεις ημιτελικούς γύρους σε Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη…

Η προσπάθεια για το 12ο κερδισμένο Ρολάν φαντάζει δυσκολότερη υπόθεση από ποτέ για τον θρυλικό τενίστα που ποτέ μα ποτέ, όμως, δεν πρέπει να υποτιμηθεί!

Από την αρχή του ημιτελικού, ο Στέφανος έδειξε ότι μόνο για…τουρισμό δεν πήγε στα ημιτελικά της Μαδρίτης!

Μπήκε με τέτοια φόρα και απίστευτη απόδοση στο ματς στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ναδάλ ότι είναι πανέτοιμος όχι να τον δυσκολέψει, αλλά να τον κερδίσει!

Απίστευτα επιθετικός αλλά και σταθερός από τη βασική γραμμή, με επιστροφές για φίλημα και ανεβάσματα στο φιλέ-σκέτο ποίημα, ο 20χρονος πρωταθλητής δεν άφησε τον Ράφα να βρει τον παραμικρό ρυθμό στο πρώτο σετ ειδικά στο σερβίς του Ισπανού!

Ο Στεφ προηγήθηκε δύο φορές με break του Ράφα αλλά ο Ισπανός αντέδρασε και στις δύο περιπτώσεις ισορροπώντας την κατάσταση με τον τελευταίο λόγο να τον έχει όμως ο Έλληνας τενίστας!

Έσπασε για τρίτη φορά το σερβίς του Ράφα στο 4-4 και σέρβιρε επιτυχημένα για το πρώτο σετ σώζοντας και break back point του Ισπανού δείχνοντας τα απίστευτα clutch στοιχεία που διαθέτει!

Η τρομερή απόδοση του Στέφανου ήταν ένα ηχηρό “καμπανάκι” για τον Ράφα που έψαχνε άμεσα τη βελτίωση της δική του απόδοσης που δεν κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο αλλά δεν ήταν αρκετή κόντρα στον Στεφ!

Οι δύο τενίστες ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί στο σερβίς τους μέχρι να φτάσουμε στο 3-2 υπέρ του Ναδάλ όταν και ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο του κακό game στο σετ δίνοντας για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα στον Ναδάλ που αυτόματα τονώθηκε ψυχολογικά.

Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με τον Τσιτσιπά που σε εκείνο το σημείο έριξε την απόδοσή του καθώς υπήρξε μια φυσιολογική απογοήτευση με συνέπεια να χάσει τέσσερα σερί games και να ισοφαριστεί καθώς όλα θα κρίνονταν πλέον σε τρίτο σετ.

Η καλή αρχή στο τρίτο σετ ήταν προαπαιτούμενο ώστε να σταματήσει ο Στέφανος το μομέντουμ του Ράφα.

Έσβησε δύο break point που θα τον έστελναν στο 0-2 και τον Ράφα στα έξι αναπάντητα games, αλλά έχασε στη συνέχεια δύο δικές του “χρυσές” ευκαιρίες για να προηγηθεί με break.

Δεν πτοήθηκε όμως!

Συνέχισε να πιέζει ανελέητα το σερβίς του Ναδάλ με τένις βγαλμένο από το πρώτο σετ και δικαιώθηκε κάνοντάς το 3-2 και δεν σταμάτησε εκεί!

Ο Στέφανος “μυρίστηκε αίμα” και κατάφερε νέο τεράστιο πλήγμα στον Ράφα κάνοντας διπλό break και σερβίροντας για το ματς στο 5-2!

Ο Ναδάλ δεν θα παραδιδόταν αμαχητί…

Ο τεράστιος αυτός τενίστας πήρε το ένα break πίσω, προηγήθηκε με 30-0 στο επόμενο game αλλά ο Στέφανος σταμάτησε για πολλοστή φορά την προσπάθεια του Ισπανού να ξαναπάρει το μομέντουμ του αγώνα!

Με απίστευτα γενναίο τένις, όχι μόνο μπήκε στη διεκδίκηση του game αλλά έφτασε σε τέσσερα συνολικά match points!

Έχασε τα πρώτα τρία και όμως δεν απογοητεύτηκε ούτε εκεί!

Ο Ράφα ήταν φανερά πιεσμένος και ένα σοβαρό του λάθος στο φιλέ έφερε το τέταρτο match point του Τσιτσιπά που έγινε πραγματικότητα στέλνοντας τον και όλους εμάς στον έβδομο ουρανό!

Αυτό ήταν το στόρι όχι απλά μίας νίκης, ούτε ενός θριάμβου, αλλά ενός έπους από τον Έλληνα ημίθεο του τένις που ζει αυτήν την ώρα, ίσως, τις πιο χαρούμενες στιγμές της καριέρας του!

Θα ξαναπούμε αυτό που λέγαμε 24 ώρες πριν: ακόμα δεν έχει επιτελέσει τον σκοπό του!

Ο Στέφανος θέλει να φύγει με το τρόπαιο του νικητή και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κερδίσει και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής για να κερδίσει τον πρώτο του Masters τίτλο που θα ανεβάσει κατακόρυφα τις ήδη τρομερά ανεβασμένες τενιστικές “μετοχές” του!

Δεν θα είναι μόνο όλη η Ελλάδα στο πλευρό αλλά οι άπειροι φαν ανά την υφήλιο που έχει ήδη προσελκύσει αυτό το παλικάρι από τη Βουλιαγμένη με τα μακριά μαλλιά, την αγάπη για το Youtube και τα travel vlogs αλλά και το ασύλληπτο ταλέντο στο τένις!

Σάββατο, 11/5: Ημιτελικοί Madrid Masters
Djokovic (Serbia) beat Thiem (Austria) 7-6(2) 7-6(4)
Tsitsipas (Greece) beat Nadal (Spain) 6-4 2-6 6-3

Πηγή: tennis24.gr