Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο

Fake news, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ότι προτίθεται να καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα. Υπενθύμισε πως έχει δηλώσει πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται σε ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, τώρα δεν θα πει που τις χάνει;» Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί 13η σύνταξη. «Ο συνταξιούχος θα ξέρει πως θα πληρώνει λιγότερους φόρους, το παιδί του θα καταφέρει να βρει δουλειά. Θα ήταν λαϊκισμός σήμερα να πω ότι θα δώσω 13η σύνταξη» είπε, ενώ όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε πως θα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις τις οποίες και θα σεβαστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική οικονομική πολιτική με μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως προεκλογικά ανακάλυψε την πολιτική μείωσης φόρων επισημαίνοντας πως «ξετίναξε τη μεσαία τάξη» επιμένοντας σε υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες τονίζοντας πως ο ίδιος μιλά για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά, για μείωση των φόρων, για μία πολιτική που θα προσελκύσει νέες θέσεις εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι νέων επενδύσεων αλλά και για την ανάγκη να δημιουργηθούν πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. «Αυτή είναι άραγε πολιτική για την ελίτ;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στον αντίποδα επικαλέστηκε το παράδειγμα του Πέτρου Κόκκαλη τον οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός ο οποίος έχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο αναγνωρίσιμο όνομα, το όνομα το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της διαπλοκής στην Ελλάδα; Ο κ. Κόκκαλης είναι για τον κ. Τσίπρα ο μόνος άνθρωπος, ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει μπαμπά. Τι ακριβώς έγινε και πηδήξαμε μια γενιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση φόρων ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν πρόκειται να πείσουν κανένα αφού, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας «έχει πάρει 10, γυρίζει πίσω το ένα και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πούνε και ευχαριστώ. Έχει πάρει το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο. Έτσι αισθάνονται σήμερα οι πολίτες». «Το έγκλημα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρήγαγε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας, υπερφορολογώντας και ξετινάζοντας τη μεσαία τάξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν «έρχεται τώρα και ανακαλύπτει ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων». «Εδώ και 3 χρόνια μιλάω για την ανάγκη μείωσης των φόρων και με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, μες στον πανικό του, που δεν ξέρει τι άλλο να τάξει και τι άλλο να πει, καθώς χάνει την εξουσία, μιλάει και για την πολιτική μείωσης των φόρων. Εν πάση περιπτώσει, αν αυτή τελικά είναι η σωστή πολιτική, ποιον θα εμπιστευτούν οι Έλληνες να την εφαρμόσει; Τον κ. Τσίπρα ή εμένα; “Καλώς τα παιδιά”, θα έλεγα, για να το πούμε έτσι, λίγο πιο λαϊκά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.

Τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο καταθέτει τη Δευτέρα η ΝΔ

Τροπολογία με την οποία καταργείται η μείωση του αφορολογήτου φέρνει στη Βουλή τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Αντέννα και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη» πρόσθεσε και έδειξε στον δημοσιογράφο το κείμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει ήδη έτοιμο η ΝΔ, και θα καταθέσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή «την προσεχή Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τραγωδία στην Καλαμάτα, αλλά και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οκτάχρονου κοριτσιού στη Θήβα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του κ. Νίκα, τονίζοντας ότι «κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή». Μάλιστα μιλώντας και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη είπε ότι «πρέπει να σταματήσει η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι πολιτικές που προωθεί η ΝΔ και ο ίδιος είναι πολιτικές ενίσχυσης των πολλών και όσων έχουν πληγεί κυρίως από την κρίση. «Μιλάω για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά. Για μείωση των φόρων. Για μία πολιτική που θα προσελκύσει νέες θέσεις εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι νέων επενδύσεων. Για την ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή είναι άραγε πολιτική για την ελίτ;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στον αντίποδα επικαλέστηκε το παράδειγμα του Πέτρου Κόκκαλη τον οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός ο οποίος έχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο αναγνωρίσιμο όνομα, το όνομα το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της διαπλοκής στην Ελλάδα; Ο κ. Κόκκαλης είναι για τον κ. Τσίπρα ο μόνος άνθρωπος, ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει μπαμπά. Τι ακριβώς έγινε και πηδήξαμε μια γενιά;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την κριτική του για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προεξόφλησε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για μείωση φόρων δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν Έλληνα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας «αφού έχει πάρει 10, γυρίζει πίσω το ένα και έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πούνε και ευχαριστώ. Έχει πάρει το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο. Έτσι αισθάνονται σήμερα οι πολίτες». «Το έγκλημα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρήγαγε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας, υπερφορολογώντας και ξετινάζοντας τη μεσαία τάξη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν «έρχεται τώρα και ανακαλύπτει ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων». «Εδώ και 3 χρόνια μιλάω για την ανάγκη μείωσης των φόρων και με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, μες στον πανικό του, που δεν ξέρει τι άλλο να τάξει και τι άλλο να πει, καθώς χάνει την εξουσία, μιλάει και για την πολιτική μείωσης των φόρων. Εν πάση περιπτώσει, αν αυτή τελικά είναι η σωστή πολιτική, ποιον θα εμπιστευτούν οι Έλληνες να την εφαρμόσει; Τον κ. Τσίπρα ή εμένα; “Καλώς τα παιδιά”, θα έλεγα, για να το πούμε έτσι, λίγο πιο λαϊκά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Παύλου Πολάκη και την πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι αυτή θα κατατεθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή και τόνισε ότι η τελευταία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Όλος του ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», είπε, ενώ επανέλαβε ότι η κάλυψη που παρέχει ο κ. Τσίπρας στον υπουργό του αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Ο κ. Τσίπρας είχε συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη. Θα μπορούσε να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, με το ρίσκο φυσικά ο κ. Πολάκης να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, διότι είναι πολύ μόνος του ο κ. Τσίπρας σε αυτήν την υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει αυτές τις λογικές γι’ αυτό και μετατρέπει ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής, σε πρόταση εμπιστοσύνης. Έτσι, όμως, παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνηση του με τον κ. Πολάκη. Εμείς, στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη. Αλλά για μένα η πρόταση μομφής ήταν μια ηθική υποχρέωση για να επαναφέρουμε κάποιο ελάχιστο κώδικα αξιών, επιτέλους, στην πολιτική. Να μη θεωρούμε ότι όλα μπορούν να γίνονται και ότι όλα μπορούν να λέγονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει στροφή προς την ακροδεξιά, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς σήμερα στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος για τέσσερα χρόνια κυβέρνησε με ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, και εξακολουθεί κατ ουσίαν να κυβερνά με αυτό -διότι αντάλλαξε στην ουσία υπουργεία με ψήφους- για να μπορέσει να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής».

Επιπλέον καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «επί τέσσερα χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής», ενώ θύμισε ότι «με τη Χρυσή Αυγή πήγε να περάσει τον εκλογικό νόμο», όπως και ότι μαζί με την ακροδεξιά τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. «’Αρα ας είναι προσεκτικός ο κ. Τσίπρας -ο οποίος και σήμερα ακόμα καλύπτει τον κύριο Καμμένο στις αιτήσεις του για την άρση ασυλίας- όταν μιλάει για ακροδεξιά. Έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε, δε, πως μόνο η κεντροδεξιά μπορεί να ανασχέσει αποτελεσματικά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή κεντροδεξιά, μία σοβαρή, υπεύθυνη, φιλελεύθερη, αστική, λαϊκή κεντροδεξιά. Εμείς είμαστε το ανάχωμα στην ακροδεξιά», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας με μία άλλη κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτήν. «Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον μακεδονικό πολιτισμό και τα μακεδονικά προϊόντα και επανέλαβε τη δέσμευσή του η ΝΔ να αναδείξει με μια μεγάλη καμπάνια ότι η πραγματική Μακεδονία είναι η ελληνική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ