Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν 29χρονο μετά από εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Άγρια επίθεση δέχθηκε 29χρονος που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη από τάγμα εφόδου αντιεξουσιαστών.

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ 29χρονος δέχτηκε επίθεση από τέσσερα άτομα στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αριστοτέλους. Ένας εκ των τεσσάρων δραστών επιτέθηκε στον 29χρονο με μαχαίρι και τον τραυμάτισε στη πλάτη και στο χέρι. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη δύο εκ των τεσσάρων δραστών, ηλικιάς 22 και 33 ετών, σύμφωνα με το seleo.gr.

Εις βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου για τις πρώτες βοήθειες. Αφού το παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της αιματηρής επίθεσης

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς το θύμα, στην οδό Χαλκέων είδε ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών να κινείται εναντίον του. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ένας εξ αυτών του φώναξε “φασίστα θα σε γαμήσουμε”. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην Αστυνομία ότι είδαν ομάδα δέκα ατόμων να κινείται εναντίον του. Ο νεαρός άρχισε να τρέχει προς την οδό Εγνατία. Μη μπορώντας να ξεφύγει από τα άτομα που τον καταδίωκαν, μπήκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να γλιτώσει. Οι διώκτες του τον ακολούθησαν. Τέσσερα άτομα μπήκαν μέσα στο πρακτορείο και ένα στάθηκε στην είσοδο. Αρχικά του επιτέθηκαν με καρέκλες και άλλα αντικείμενα που βρήκαν μπροστά τους. Ο 29χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. Κινήθηκε πίσω από το γκισέ του ταμείου για να προστατευτεί. Οι δράστες της επίθεσης τον εγκλώβισαν. Ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι.

Οι κάμερες κατέγραψαν το μαχαίρωμα

Στο σημείο σπεύδει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Την ώρα που οι νοσηλευτές παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα της επίθεσης, οι αστυνομικοί του ζητούν να αναγνωρίσει τους δύο συλληφθέντες. Ο 29χρονος δηλώνει με βεβαιότητα ότι τα άτομα που συνέλαβαν οι αστυνομικοί συμμετείχαν στην επίθεση που δέχτηκε. Λίγο αργότερα τα λεγόμενά του θα επιβεβαιώσει το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του πρακτορείου του ΟΠΑΠ. Ο 29χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και από εκεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες για τους υπόλοιπους δράστες παραμένουν άκαρπες. Ένας αστυνομικός της ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρίσκει κοντά στον χώρο του επεισοδίου το μαχαίρι της επίθεσης.

Το κίνητρο της επίθεσης

Το 29χρονο θύμα της επίθεσης είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών. Το πρόσωπό του και η δράση του ήταν γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες του thestival.gr, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν άτομα με ενεργό αντιεξουσιαστική δράση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν αντιεξουσιαστές. Η Αστυνομία πάντως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να μην έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά.