Χάος στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα: Ξεκίνησε η αμφισβήτηση Τσίπρα – Θέμα ηγεσίας από τους «53»

Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα για σύμπνοια μέχρι τις εθνικές εκλογές, τις επόμενες ημέρες η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί. Βεβαίως δεν έλειψε η κριτική από στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «53» στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων αλλά και για τους χειρισμούς του σε σοβαρά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν στιγμές που το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου ανέβηκε επικίνδυνα και ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Σε κάποιες περιπτώσεις, που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, παρενέβη ο Αλέκος Φλαμπουράρης για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού ούτε μασάει τα λόγια του ούτε όμως δέχεται τον διχασμό μέσα στο κόμμα και πολύ περισσότερο την αμφισβήτηση του Τσίπρα.

Θέμα ηγεσίας μετά τις πρόωρες εκλογές από τους «53»

Πάντως οι «53» φέρονται να ανοίγουν τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του κόμματος. Και δεν αποκλείεται μετά τις πρόωρες εκλογές, εάν η διαφορά με τη ΝΔ παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, να θέσουν θέμα ηγεσίας. Μπορεί για τους λεγόμενους «προεδρικούς» ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουν την ευκαιρία για να τον αμφισβητήσουν.

Και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος ο Τσίπρας, που μέχρι τώρα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο η συντριβή στις εκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Για την ήττα η ευθύνη βαρύνει και τον ίδιο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν υπάρχουν πρόθυμα στελέχη που θα του τραβήξουν το χαλί μετά τις εθνικές εκλογές.

Οι υποστηρικτές του επιμένουν πως χωρίς τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στο περιθώριο. Ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που του χρεώνουν την ήττα και που αρχίζουν σιγά σιγά να ψιθυρίζουν πως μετά τις εθνικές εκλογές πρέπει να αξιολογηθεί και το πρόσωπο του Τσίπρα. Ο «ασκός του Αιόλου άνοιξε» στον ΣΥΡΙΖΑ και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον του κόμματος αλλά και κορυφαίων στελεχών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως πήρε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση για εκλογές – Όλο το παρασκήνιο