Έβρος: Καταστροφές από σφοδρή καταιγίδα – Έριξε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Ο ήλιος και η ζέστη έδωσαν μέσα σε λίγα λεπτά τη θέση τους σε μαύρα σύννεφα, βροντές, θυελλώδεις ανέμους και έντονη χαλαζόπτωση.

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την Αλεξανδρούπολη μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ στα χωριά Δίκελλα και Μάκρη σημειώθηκαν αρκετές ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Για περισσότερο από 15 λεπτά, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και το χαλάζι είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ. Οι κάτοικοι των Δικέλλων και της Μάκρης έχουν υποστεί πολλές υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Μάλιστα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει απόψε, από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπως και από τη Θράκη.

Μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σ’ όλη την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βόρειο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τις 9:00 το πρωί και μετέπειτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Ροδόπη: Χείμαρροι έγιναν οι δρόμοι στον Ίασμο