ΝΔ για Πολάκη: Έκανε σήμερα την Ολομέλεια ροντέο για να καλύψει την ουσία

Τη μομφή ότι με την κίνησή του να μην ακούσει τον αντίλογο σήμερα και να εγκαταλείψει κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ολομέλεια, δείχνει την άποψη όλων τους για την ίδια τη Δημοκρατία, επέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Όπως είπε, σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να κρίνουμε αν ο συνάδελφός μας, ο κ. Πολάκης, είναι αθώος ή ένοχος, αλλά για να αποφανθούμε αν πρέπει ή όχι να αρθεί η ασυλία του μετά τις δύο δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, πριν από τρεισήμισι μήνες, και όχι τώρα. «Δεν τις φέραμε εμείς. Οφείλουμε να λάβουμε, λοιπόν, με σοβαρότητα, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά οφέλη, γιατί ακριβώς αυτή η νοοτροπία είναι που έχει κάνει πάμπολλους συμπολίτες μας να μην εμπιστεύονται πλέον την πολιτική. Κι αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία που έχει δεσμευτεί να αλλάξει ο νέος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Λιβανός.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο κ. Λιβανός είπε ότι ο κ. Πολάκης «έκανε σήμερα την Ολομέλεια ροντέο για να καλύψει την ουσία».

«Ο κ. Πολάκης ταύτισε τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εν τέλει, στο τέλος της ομιλίας του, μας είπε ότι είναι πολύ-πολύ ψηλά. Είναι κατανοητή η φόρτισή του, είναι κατανοητή η ανάγκη του να απολογηθεί από τούτο το Βήμα σε εμάς, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να δεχθούμε αυτήν τη σημερινή απαράδεκτη συμπεριφορά μετατροπής του βήματος της Βουλής σε βήμα εκτόξευσης λάσπης και νομικά ανυπόστατων δήθεν σκανδάλων», προσέθεσε ο κ. Λιβάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ