Θρύλος της Ευρώπης! «Πάτησε» την Κράσνονταρ μέσα στη Ρωσία

Στους κορυφαίους της Ευρώπης επέστρεψε ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης νίκησε την Κράσνονταρ… μόνο με 2-1 στη Ρωσία και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ από γκολ του Ούτκιν, όμως ο Ελ Αραμπί στο 11’ έκανε το 1-1, μετά από σέντρα του εξαιρετικού και σήμερα Βαλμπουενά, ενώ ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-1 στο 47’ και… τέλειωσε το ματς!

Το παιχνίδι είχε τρομερή ένταση από τα πρώτα λεπτά και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει αποφασισμένοι για το γρήγορο γκολ και πίεζαν πολύ ψηλά, ωστόσο την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα την είχε ο Ολυμπιακός, με το σουτ του Ποντένσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 7’, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Κρίτσιουκ! Τελικά, η Κράσνονταρ βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 10’, όταν ο Βάντερσον έβγαλε την σέντρα, ο Μεριά δεν έδιωξε σωστά και η μπάλα επέστρεψε στον Βραζιλιάνο, που γύρισε στον Ούτκιν για να κάνει ο τελευταίος από κοντά και εύκολα το 1-0.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ρώσων, οι «Ερυθρόλευκοι» απάντησαν και ουσιαστικά… τελείωσαν την πρόκριση. Στο 11’ λοιπόν ο Βαλμπουενά έφυγε ωραία στην κόντρα, έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί εκμεταλλευόμενος τα λάθη της άμυνας, έκανε σε κενή εστία το 1-1, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα όπως και ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Από την ισοφάριση και μετά ο Ολυμπιακός έδειχνε και ήταν πιο χαλαρός στο παιχνίδι, παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσε μακριά από την περιοχή τον αντίπαλο και απειλούνταν μόνο στην κόντρα ή με στημένα, όπως το φάουλ του Σουλεϊμάνοβ στο 15’ που έφυγε άου. Ο νεαρός φορ πάντως στο 32’ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Κράσνονταρ, η οποία απείλησε μόνο στο 38’ με τον Μπεργκ σε μία φάση που ο Σουηδός προσπάθησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να φύγει στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Ολυμπιακός… έπιασε στον ύπνο τους Ρώσους και κατάφερε να βρει γκολ μόλις στο 47’ και να λήξει οριστικά την υπόθεση πρόκριση. Ο Βαλμπουενά έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Ελ Αραμπί έβαλε την προβολή και σε κενή εστία έκανε το 1-2!

Το γκολ αυτό έριξε στο ναδίρ την ψυχολογία των παικτών της Κράσνονταρ, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ήταν φανερό πως απλά περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους έχασαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, με καλύτερη το σουτ του Μασούρα στο 54’ και την κεφαλιά του Βαλμπουενά στο 63’, ενώ στο 59’ ο Ποντένσε διαμαρτυρήθηκε μάλλον σωστά για πέναλτι. O Πορτογάλος πάντως είχε και μία καλή ευκαιρία στο 82’, όμως ο αντίπαλος πορτιέρε είπε «όχι» στο σουτ που επιχείρησε και το 1-2 ήταν το τελικό σκορ.

Πηγή: sportdog.gr