“Λύγισε” στο τέλος η εξαιρετική εθνική από την Σερβία – Σοβαρός τραυματισμός του Αθηναίου

Σ’ ένα παιχνίδι που ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου επισκίασε τα πάντα, η Ελλάδα ηττήθηκε από την Σερβία με 80-85 στην παράταση.

Αγωνία επικρατεί για τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Θανάση Αντετοκούνμπο που σημείωσε 17 πόντους, πετυχαίνοντας και το καθοριστικό τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Κορυφαίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 20 πόντους, ο οποίος με τον Μπουρούση ηγήθηκε της Εθνικής.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα η Ελλάδα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ από τους Σέρβους.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου με πολύ καλή άμυνα και με ενέργεια στην επίθεση είχε προβάδισμα του σκορ σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου πάγωσε το ΟΑΚΑ, με τους διεθνείς να επιστρέφουν στο παιχνίδι αρκετά μουδιασμένοι μετά τον σοκαριστικό του τραυματισμό.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Γιάννης Μπορούσης, οδήγησαν τον Έλληνα γκαρντ εκτός παρκέ, στην πιο δυνατή εικόνα του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλανόλευκη επέστρεψε με τον ίδιο ρυθμό έχοντας προβάδισμα στο σκορ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρήκε τον ρυθμό της και με τους Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Μιλουτίνοφ να ψαλιδίζουν αρκετά την διαφορά.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού η Σερβία πήρε το προβάδισμα, όμως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μ’ ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Τα τρίποντα των Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς «λύγισαν» την Εθνική που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Πηγή: sportdog.gr