Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Τα μέτρα για το μεταναστευτικό

Με αντικείμενο την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 13.45.

Όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση προχωρά στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια στον καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα.

Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ειδοποιήθηκε να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ