“Θρίλερ” στην Τούμπα! Στο 96′ πήρε τον βαθμό ο ΠΑΟΚ

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που είχε από δύο γκολ στο ξεκίνημα και στο φινάλε, ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Τούμπα, με τον Μίσιτς να κρατά το αήττητο της Τούμπας στο 96′! Προηγήθηκαν δύο φορές οι «κίτρινοι»!

Στα ντέρμπι υπάρχει πάντα η τάση να δίνεται έμφαση σε όλα, τόσο στο πάθος, όσο και στο θέαμα. Το δεύτερο δεν έκανε συχνά την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά για το πρώτο ουδείς μπορεί να παραπονεθεί! Ο Άρης θα μπορούσε να περηφανεύεται και για το αποτέλεσμα, αλλά ο Μίσιτς στο 97′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που άφησε και τους δυο με παράπονο και ικανοποίηση ταυτόχρονα, αν και ο ΠΑΟΚ μάλλον έχει περισσότερους λόγους για να προβληματίζεται.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ… ΖΕΣΤΑΜΑ

Το παιχνίδι πήρε εξαρχής «φωτιά», αφού γρήγορα τα δίχτυα εκατέρωθεν κουνήθηκαν, πρώτα για λογαριασμό των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια για τους γηπεδούχους! Μόλις στο 4′ ο Ιντέγε ξέφυγε του Βαρέλα στην περιοχή και με κοντινό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, ανοίγοντας το σκορ, «παγώνοντας» την Τούμπα και… πανηγυρίζοντας όπως το 2015 στο ίδιο γήπεδο ως παίκτης του Ολυμπιακού!

Παρά ταύτα η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 6′ η πρώτη πίεση του ΠΑΟΚ έφερε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Μάτος νίκησε στον αέρα τον Κόρχουτ, που χτύπησε κι απ’ τον Ιντέγε και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, αποκαθιστώντας την ψυχραιμία στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ, πριν καν εμπεδωθεί το προβάδισμα του Άρη.

Το κακό για τους θεατές ήταν πως ενώ το «πρόγευμα» του ντέρμπι ήταν εντυπωσιακό, η συνέχεια ήταν εντελώς αναντίστοιχη. Ατομικά λάθη, συχνές διακοπές για τραυματισμούς, ελάχιστες σημαντικές φάσεις και στατικότητα χαρακτήρισαν αμφότερες τις ομάδες, που οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως κάτι το αξιόλογο στο ενεργητικό τους. Ο δε Πέλκας αποχώρησε αρκετά νωρίτερα, μόλις στο 15′, λόγω τραυματισμού, αναπροσαρμόζοντας τα πλάνα του Φερέιρα που δεν είδε την επιθετική του γραμμή να λειτουργεί σωστά, ενώ και το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ξανά με τον Μάτος ακυρώθηκε σωστά, αφού στην πρώτη κεφαλιά στη φάση διαρκείας στα γκολπόστ του Άρη ο Μπίσεσβαρ ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή και για τους «κίτρινους», αφού ο Κουέστα άφησε τη θέση του στον Έμαν λόγω τραυματισμού από το πρώτο μέρος. Ο ρυθμός δεν βελτιώθηκε, αφού η απόδοση των δυο «μονομάχων» παρέμεινε στα ίδια μέτρια επίπεδα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε απλώς την κατοχή της μπάλας (64-38%), με τη διάσπαση των «πυκνών» γραμμών του Άρη να παραμένει άλυτος γρίφος.

Έτσι, οι μόνες αξιομνημόνευτες φάσεις ήταν οι αποβολές που περιλάμβανε το μενού! Αρχικά ο Μάτος (67′) ανέκοψε τον αιφνιδιασμό των «κίτρινων», τραβώντας τη φανέλα του Λάρσον και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια καθ’ υπόδειξη του Σιδηρόπουλου. Η ισορροπία διαταράχθηκε και οι ««κίτρινοι» αναθάρρησαν πως ίσως είχε έρθει η ώρα να «ζητήσουν» κάτι περισσότερο απ’ το παιχνίδι. Εντούτοις αυτή η ευφορία δεν κράτησε πολύ, αφού ο Σάσα είδε επίσης την κόκκινη κάρτα (σ.σ δεύτερη κίτρινη), έπειτα από φάουλ στον Γιαννούλη, με τον Έλληνα διαιτητή να εξαντλεί την αυστηρότητά του.

ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 87′, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ… ΚΙ ΑΛΛΟ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, δίχως αποτέλεσμα και αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Άρης! Στο 87′ ο Λάρσον τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, πάσαρε έξω απ’ την περιοχή, με τον Ματίγια να εκμεταλλεύεται στην αδράνεια, να σουτάρει με δύναμη στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη και τον τελευταίο να γράφεται στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, μη μπορώντας να διαφυλάξει την εστία του απ’ τη δεύτερη παραβίαση στο παιχνίδι.

Το 1-2 φάνηκε πως θα ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, που σημαδεύτηκε από ένταση στους πάγκους, την αποβολή του Γιώργου Κολτσίδα για διαμαρτυρίες και αντικείμενα και κροτίδες να συνοδεύουν τη δυσφορία σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα για την επικείμενη, όπως όλα έδειχναν, ήττα στο ντέρμπι με τον συμπολίτη. Παρ’ όλα αυτά η ύστατη προσπάθεια του ΠΑΟΚ έφερε την ισοφάριση, για δεύτερη φορά στον αγώνα. Συγκεκριμένα στο 97′ ο Αουγκούστο «γέμισε» από αριστερά, ο Μίσιτς βρέθηκε σε θέση βολής στα δεξιά και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-2, με την Τούμπα να ξεσπάει ανακουφισμένη.

Χρόνος για να αλλάξει κάτι δεν υπήρχε, με την ένταση να συνοδεύει το φινάλε, αλλά το κλίμα να μην εκτραχύνεται χαρακτηριστικά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ζαμπά (56′ Ελ Καντουρί), Πέλκας (15΄Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (70′ Σφιντέρσκι)

ΆΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46′ Εμαν), Σούντγκρεν, Ροουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (64′ Λάρσον), Ιντέγε.

Πηγή: gazzetta.gr