Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2: «Όρθιος» με επική ανατροπή – Μπορούσε και νίκη

Εξαιρετικός ήταν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός, καταφέρνοντας να γυρίσει από το 0-2 και να πάρει τελικά ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Τότεναμ, όντας καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και είχαν δοκάρι στο 18′, όμως κόντρα στην ροή του ματς οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Κέιν στο 26′ και έκαναν το 2-0 με φοβερό σουτ του Μόουρα στο 30′.

Στο 44′ ο Ποντένσε έβαλε ξανά στο ματς τον Ολυμπιακό μειώνοντας με διαγώνιο δεξί σουτ και στο 54′ ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Με ενθουσιασμό και όρεξη ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά με κάποια αβίαστα λάθη που έβγαζαν σε ανύποπτες φάσεις την Τότεναμ στην αντεπίθεση. Στο 6′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ερυθρόλευκους, όταν ο Ποντένσε πήρε την μπάλα από τον Γκιλιέρμε, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε, μπλόκαρε εύκολα ο Γιορίς.

Στο 16′ ο Γκερέρο σούταρε, αλλά και πάλι ο Γιορίς μπλόκαρε, ενώ στο 18′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον Ποντένσε, που έστρωσε με το στήθος στα δεξιά του στον Γκερέρο, ο οποίος έπιασε το σουτ, όμως έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της Τότεναμ. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Γκιλιέρμε, που με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γιορίς.

Κόντρα στην εικόνα της αναμέτρησης, η Τότεναμ έφτασε σε ένα… απρόσμενο γκολ, ύστερα από ανατροπή του Μεριά πάνω στον Κέιν. Ο διαιτητής Ρόκι έδειξε την άσπρη βούλα, αφού πήρε και την έγκριση του VAR και ο Κέιν ευστόχησε, ανοίγοντας το σκορ στο 26′ κόντρα σε έναν καλύτερο Ολυμπιακό μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Πειραιώτες, οι Λονδρέζοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 30′, όταν μετά από λάθος των Γκιλιέρμε και Ποντένσε, ο Μόουρα βρέθηκε έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ νίκησε τον Σα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός είχε… σαστίσει από το σκορ, όμως στο 34′ έχασε καλή φάση με τον Μασούρα και στο 44′ κατάφερε να μειώσει με τον Ποντένσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Πορτογάλος έκανε το ένα-δύο με τον Βαλμπουενά, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιορίς για να ξαναβάλει στο παιχνίδι τους Ερυθρόλευκους.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, αφού στο 52′ ο Βαλμπουενά κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Φερτόνχεν, ο οποίος πάτησε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή. Ο άσος των γηπεδούχων έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και ευστόχησε στο 54′, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το Καραϊσκάκης “έβραζε” από ενθουσιασμό μετά από αυτή την εξέλιξη, με την Τότεναμ να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και να απειλεί στο 65′ με τον Άλι, αλλά τον Σα να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Μπενζιά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί για να βοηθήσουν, με τον πρώτο να έχει καλή στιγμή στο 75′, στέλνοντας όμως την μπάλα αρκετά έξω.

Οι Πετεινοί πίεσαν προς το τέλος χάνοντας σημαντική φάση με τον Λαμέλα στο 86′, με τον Σα να λέει και πάλι “όχι”, όμως τελικά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο βαθμό από την Τότεναμ, βάση και της εξέλιξης της αναμέτρησης, αφού βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ.

Πηγή: sportdog.gr