Σταθερές οι τιμές της βενζίνης παρά τις ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά

Σταθερές παρέμειναν χθες οι τιμές της βενζίνης παρά τις ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά και τις τιμές διυλιστηρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε χθες (πανελλαδικός μέσος όρος) στο 1,592 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,589 ευρώ τη Δευτέρα.

Ωστόσο οι τιμές διυλιστηρίου (που καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των διεθνών τιμών των προηγούμενων 5 ημερών) ακρίβυναν σήμερα κατά επιπλέον 1 λεπτό το λίτρο, ανεβάζοντας τη συνολική αύξηση στην τιμή βάσης της αγοράς, σωρευτικά τις τελευταίες ημέρες περίπου στα 2 λεπτά. Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού δημιουργεί προϋποθέσεις για εκτόνωση των πιέσεων, σε κάθε περίπτωση πάντως η διακύμανση των τιμών στη λιανική δεν ξεφεύγει από τα συνήθη επίπεδα.

Στη σύσκεψη με παράγοντες της αγοράς καυσίμων που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο οι υφυπουργοί Γεράσιμος Θωμάς και Νίκος Παπαθανάσης όσο και οι εκπρόσωποι διυλιστηρίων, εταιριών εμπορίας και πρατηριούχων επεσήμαναν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι μόνιμες επιπτώσεις θα υπάρξουν μόνο αν οι διεθνείς τιμές παραμείνουν σε συνεχή ανοδική τροχιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ