Στο 90΄ με πέναλτι πήρε τον βαθμό ο ΠΑΟ σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι

Στην πρώτη απώλεια βαθμών υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, που παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και κατάφερε με ένα πέναλτι του Μολό στο 90′ να ισοφαρίσει σε 1-1 και να πάρει σημαντικό βαθμό.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα από το 36′ με όμοργφο γκολ του Γκερέρο, όμως ένα μαρκάρισμα του Μεριά στον Μακέντα στο 88′ ανάγκασε τον Γερμανό διαιτητή Σάσα Στέγκεμαν να δείξει την άσπρη βούλα και τον Μολό να σκοράρει.

Στα highlights της αναμέτρησης η απόκρουση του Σα στο πρώτο πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό στο 60′, το οποίο εκτέλεσε ο Μακέντα και κέρδισε ο Περέα από τον Σεμέδο.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Πολύ διαβασμένος παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός, που πίεσε αρκετά τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να έχει εύκολη δίοδο προς την περιοχή του Σωκράτη Διούδη. Στο 3′ μάλιστα οι Πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από λάθος του Μεριά ο Μακέντα βγήκε απέναντι στον Σα, όμως δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με τον Πορτογάλο να μπλοκάρει.

Ο ρυθμός του ματς ήταν γενικά κακός, με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, αλλά και αρκετές κάρτες από τον διαιτητή Στέγκεμαν. Μετά το 20′ οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας πιο συχνή την παρουσία τους στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 24′ σημειώθηκε η πρώτη απειλητική φάση για τον Ολυμπιακό με μια κεφαλιά του Γκερέρο που μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια ελαφριά πρωτοβουλία και παρότι ο Παναθηναϊκός έκλεινε καλά τους χώρους, δεν μπόρεσε να αποφύγει το γκολ. Στο 36′ ο Τσιμίκας βγήκε από αριστερά, έβγαλε την σέντρα, ο Σένκεφελντ βρήκε τη μπάλα, όμως αυτή έφτασε στον Γκερέρο που έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Διούδη για το 0-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Περέα αντί του Κολοβού και ο Κολομβιανός έδωσε άλλη πνοή στο Τριφύλλι. Ο νεαρός επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 58′ από τον Σεμέδο, ενώ σε προηγούμενη φάση είχε διαμαρτυρηθεί για παράβαση μέσα στην περιοχή σε χτύπημα του Τσιμίκα.

Ο ρέφερι είδε και τις δύο φάσεις στο VAR και τελικά υπέδειξε πέναλτι στο 58′, με τον Μακέντα να το εκτελεί και τον Σα να αποκρούει σε κόρνερ, αν και πάλι ο διαιτητής πήγε στο video assistant για να δει αν ήταν νομότυπη η επέμβαση του Πορτογάλου, που τελικά… ήταν.

Μολό και Μπεκ μπήκαν εν συνεχεία στο ματς, με τον Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη να ρίχνει στο γήπεδο τους Ραντζέλοβιτς, Καμαρά για να κοντρολάρει λίγο τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να κερδίσει νέο πέναλτι με τον Μακέντα από τον Μεριά στο 88′, με τον Μολό να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το τελικό 1-1 στο ντέρμπι.

Πηγή: sportdog.gr