Άκρως επιτυχημένος ο πρώτος διαστημικός περίπατος γυναικών (Βίντεο)

Οι Christina Koch και Jessica Meir της NASA έγραψαν ιστορία χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου όταν έκαναν τον πρώτο αποκλειστικά γυναικείο διαστημικό περίπατο, έξω από τον Διεθνή Διαστημκό Σταθμό.

Κατά την 7 ωρών και 17 λεπτών διαστημική τους “βόλτα”, οι δύο αστροναύτες της NASA ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αντικατάσταση ενός εξαρτήματος φόρτισης συσσωρευτών, σύμφωνα με τη NASA.

Αυτή η έξοδος ήταν η παρθενική για την Meir και η τέταρτη για την Koch, ενώ αυτός ήταν ο όγδοος περίπατος έξω από τον Διαστημικό Σταθμό για εφέτος.

Γενικώς τα μέλη των αποστολών έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 221 διαστημικές περιηγήσεις για εργασίες συναρμολόγησης και συντήρησης του Σταθμού που βρίσκεται σε τροχιά από το 1998 και σε ύψος 408 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Οι “διαστημικοί περιηγητές” έχουν περάσει συνολικά 57 ημέρες, 20 ώρες και 29 λεπτά έξω από τον Διαστημικό Σταθμό.

Να σημειώσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από τις Meir και Koch και πριν αυτές εισέλθουν εντός του σταθμού, υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος τις συνεχάρη για το επίτευγμα τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ιστορική διαστημική έξοδο των γυναικών αστροναυτών:

Ηλίας Σιατούνης