Συνεχίζεται το θρίλερ στην Βρετανία: Κινέζοι οι 39 νεκροί στο φορτηγό του “τρόμου”

Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε εμπορευματοκιβώτιο φορτηγού στο Έσεξ ήταν Κινέζοι, μεταδίδουν το BBC και ο Guardian.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ανακρίνει τον 25χρονο οδηγό του οχήματος, Μο Ρόμπινσον, που συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο ενώ έρευνες έχουν στραφεί προς οργανωμένα κυκλώματα που μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία, όπως μεταδίδει το lifo.gr.

Το εμπορευματοκιβώτιο έφθασε στο Purfleet, στις ακτές του Τάμεση μέσω του Ζεεμπρούγκε (Βέλγιο). Ο οδηγός του φορτηγού το παρέλαβε από τη Βόρεια Ιρλανδία. Από την πλευρά τους, οι Αρχές του Βελγίου δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πότε μπήκαν μέσα στο φορτηγό οι 39 Κινέζοι. Ο αριθμός των μεταναστών που ταξιδεύουν από τα λιμάνια του Βελγίου με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί καθώς οι έλεγχοι στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί έχουν εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με αναφορές στα Μέσα οι 39 Κινέζοι μπορεί να πέθαναν από το ψύχος καθώς στο εμπορευματοκιβώτιο – ψυγείο οι θερμοκρασίες μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Τα πτώματα των 38 ενηλίκων και του ενός εφήβου ανακαλύφθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης προκαλώντας σοκ σε όλη τη Βρετανία.

Επανάληψη της τραγωδίας του Ντόβερ;

Το 2000, σε εμπορευματοκιβώτιο στο Ντόβερ, εντοπίστηκαν 58 πτώματα Κινέζων. Η νεκροψία – νεκροτομή επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός τους προήλθε από ασφυξία. Μόλις δύο άνθρωποι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το εμπορευματοκιβώτιο. Ο Ολλανδός οδηγός του φορτηγού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών, ενώ ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση εφτά ακόμα άτομα για τον ρόλο τους στην υπόθεση.