Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Κρήτη: Αισθητός μέχρι Αθήνα και Λάρισα! (Εικόνες)

Πολύ δυνατή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη στις 9:24 το πρωί της Τετάρτης.

Η ένταση της σεισμικής δόνησης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι 6 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ και έγινε δυτικά της Κισάμου.

 

Συγκεκριμένα το επίκεντρο καταγράφεται στα 48 χλμ βορειοδυτικά του Πλατάνου Κισάμου με εστιακό βάθος τα 80 χλμ.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού καθώς ήταν πολύ έντονος τόσο σε ισχύ όσο και σε διάρκεια που κράτησε πολλά δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την εφαρμογή σε κινητά Geofon, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς, ενώ το Γεωδυναμικό Κέντρο Αθηνών τον υπολογίζει στους 6,1 βαθμούς.

Ο σεισμολογικός σταθμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον δίνει 6,5 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός εγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα την Εύβοια, ακόμα και στην Λάρισα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στην σελίδα στο facebook Forecast Weather Greece καθώς στην στην τηλεόραση του Αντ1.

Ηράκλειο: Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τον ισχυρό σεισμό

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Χανιά: Ιδιαίτερα αισθητή στη δυτική Κρήτη η σεισμική δόνηση, χωρίς αναφορές για ζημιές

Ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικηθύρων και Κρήτης.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.