Ολόκληρο «επιχειρησιακό στρατηγείο» βρήκαν στην ΑΣΟΕΕ (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Όπως τονίζεται σχετικά η ΕΛ.ΑΣ “θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ