Οριστικά χωρίς κόσμο το ντέρμπι των «αιωνίων»

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού και έτσι παρέμεινε η τιμωρία για τους «ερυθρόλευκους» των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων.

Οριστικά ο Ολυμπιακός θα παίξει τα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Super League χωρίς τους οπαδούς του. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ενημέρωσε την Πέμπτη (12/12) για την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης, κάτι που σημαίνει λοιπόν ότι η ομάδα του Πειραιά θα υποδεχθεί ΑΕΛ και Παναθηναϊκό χωρίς τους φίλους της.

Πάντως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν θα πληρώσει τελικά 61.500 ευρώ ως χρηματικό πρόστιμο, αλλά 56.500.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. απόφαση 265/2019 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1, κατά το κεφάλαιο που αφορά την υπό στοιχείο β πειθαρχική παράβαση (άναμμα πυρσών, καπνογόνων και κροτίδων καθ΄ υποτροπή άρθρου 15 παρ. 2 α), β), ε) του Πειθ.Κωδ. της ΕΠΟ) ως προς το ύψος της επιβληθείσας σε βάρος της εκκαλούσας χρηματικής ποινής. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ και καθορίζει συνολική χρηματική ποινή ύψους 56.500 ευρώ.

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση των Τρικάλων κατά της υπ’ αριθμ. 157/28-11-2019 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.

Πηγή: fosonline.gr