Έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός στον Βόλο: Τον σταμάτησαν δοκάρια και ο Φωτιάς

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο, ενώ ο Φωτιάς του ακύρωσε κανονικό γκολ στο 17’ και στην επανάληψη τον σταμάτησαν δύο φορές τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Το ματς στον Βόλο ήταν ειδικών συνθηκών για τον Ολυμπιακό που θα έπρεπε να δώσει μεγάλη μάχη για να πάρει το διπλό. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να περάσουν το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που υψώθηκε μπροστά τους, έμειναν στο 0-0 και πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα φωνάζει για το γκολ του Σουντανί στο 17’ το οποίο ακυρώθηκε κακώς από τον Φωτιά. Ήταν μία κομβική φάση για την εξέλιξη του αγώνα, αφού στη συνέχεια οι Πειραιώτες έχασαν το μυαλό τους επικεντρώθηκαν στο να διαμαρτύρονται στον Φωτιά με αποτέλεσμα να περάσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμούς τους Μπρούνο και Σουντανί. Στην επανάληψη που το σκηνικό άλλαξε οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς είδαν δύο φορές τα δοκάρια να τον σταματάνε.

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον Βόλο ήταν οι αναμενόμενες και ήταν αναγκαστικές. Ο Αβραάμ δεν είχε ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και έμεινε εκτός με τον Μπα να παίρνει θέση δίπλα στον Σεμέδο, ενώ ο Ποντένσε δεν ήταν έτοιμος και ο Μπρούνο για δεύτερο σερί παιχνίδι αγωνίστηκε από την αρχή. Ο Βόλος από την άλλη έπαιξε με τον Τόρες μοναδικό προωθημένο και πίσω του, τους Γέντρισεκ, Μουνίθ και Λύρατζη.

Το ματς από το ξεκίνημα του φάνηκε πως θα έχει ένταση και θα πήγαινε στη δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές του Βόλου έμπαιναν πολύ δυνατά στις φάσεις και πίεζαν πολύ τους «ερυθρόλευκους». Στο 7’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα φάουλ του Μουνίθ που έβγαλε δύσκολα ο Σα. Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη είχαν πάει το παιχνίδι στη δεξιά τους πτέρυγα. Ο Μπρούνο είχε μπει πολύ ορεξάτος στο ματς και δημιουργούσε αρκετά ρήγματα από την πλευρά του. Έβγαζε ενέργεια στο γήπεδο και δημιουργούσε καταστάσεις.

Σημείο κλειδί το ακυρωθέν γκολ
Στο 17’ ο Σεμέδο πέρασε κάθετη πάσα για τον Σουντανί εκείνος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γκαραβέλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ του ακυρώθηκε από τον επόπτη Φίλο, ως οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς συμβουλεύτηκε το VAR και συμφώνησε πως το γκολ δεν μετράει. Όπως φάνηκε και στο replay, όμως, η απόφαση του ήταν λανθασμένη, αφού ο Φερράρι κάλυπτε τον Σουντανί. Από εκείνο το σημείο και μετά στο παιχνίδι κυριάρχησε η ένταση και ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει χαθεί κάπου στις διαμαρτυρίες.

Έχασε το μυαλό του
Η ψυχραιμία χάθηκε, ο Μαρτίνς από τον πάγκο διαμαρτύρονταν και μέσα σε όλα αυτά στο 29’ ο Μπρούνο βγήκε από το γήπεδο λόγω τραυματισμού και έδωσε τη θέση στον Λοβέρα. Στο 36’ υπήρξε τρίλεπτη διακοπή λόγω διαμαρτυριών του Κώστα Καραπαπά και επεισοδίου με τον Αχιλλέα Μπέο. Αμφότεροι αποβλήθηκαν, αλλά το ματς είχε ήδη χαλάσει και ήταν ξεκάθαρα εις βάρος του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές φαίνονταν επηρεασμένοι απ’ όλα αυτά και χωρίς καθαρό μυαλό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Σουντανί να δίνει τη θέση του στον Γκερέρο. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι του Φερράρι πάνω στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Φωτιάς βλέποντας τη φάση στο VAR δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το πρώτο ημίχρονο χάθηκε χωρίς επί της ουσίας να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του μετά το ακυρωθέν γκολ του Σουντανί και στην ανάπαυλα έδειξε να έχει ηρεμήσει, αφού παρουσιάστηκε καλύτερος στην επανάληψη και έχοντας προσαρμοστεί και με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν διάθεση να πιέσουν τους Βολιώτες. Στο 52’, πάντως ο Ολυμπιακός κινδύνεψε από ένα ακόμη λάθος του Σα, ο οποίος έκανε λανθασμένη έξοδο, αλλά ο Σεμέδο αν και αιφνιδιάστηκε έδιωξε σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Βόλο.

Τον σταμάτησαν τα δοκάρια
Στο 63’ ο Ελ Αραμπί αν και μόνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη και στο 67’ ο Βόλος είχε καλή ευκαιρία με τον Τόρες που αρχικά έσωσε ο Ομάρ και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Σεμέδο. Στο επόμενο λεπτό (68’) ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα να περνάει τη μπάλα στον Ελ Αραμπί, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη. Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους και σημαντικό ρόλο είχε παίξει η καλή εικόνα του Λοβέρα. Ο Αργεντινός είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο που τον βοήθησε να δημιουργήσει καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός άσος αισθανόταν καλά και στο 72’ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά με την παρέμβαση του Γκαραβέλη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν με μανία το γκολ, όμως, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Ο Μαρτίνς ήθελε μία ακόμα λύση στην επίθεση και στο 78’ έβαλε μετά από δέκα μήνες έβαλε στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο. Ο κλοιός είχε σφίξει γύρω από την εστία του Γκαραβέλη στο 88’ το σουτ του Μπουχαλάκη απομάκρυνε την τελευταία στιγμή αμυντικός του Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και στη δύση του 2019 έχασαν δύο βαθμούς στον Βόλο.

Μικρογραφία
Βόλος-Ολυμπιακός 0-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: –

Κίτρινες: 71’ Μουνίθ, 74’ Γκαραβέλης, 76’ Λύρατζης

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Συνθέσεις:
Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φερράρι, Διαμαντής, Τσίκα, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γέντρισεκ (66’ Τσαούσης), Τόρες (90+2 Μάντζης), Λύρατζης

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (78’ Χριστοδουλόπουλος), Μπρούνο (31’ Λοβέρα), Σουντανί (45+1 Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Πηγή: fosonline.gr