ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0: “Βυσσινί” επιστροφή και “βλέπει” playoffs

Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές, επικρατώντας εύκολα 2-0 του Πανιωνίου, ο οποίος αγωνίστηκε για περισσότερα από 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Γιάννη Οικονομίδη. Τα γκολ των “βυσσινί” σημείωσαν οι Άντονι Φατιόν με πέναλτι (17′) και ο Αμρ Ουάρντα με υπέροχη κεφαλιά (38′).

Μετά από τρεις αγωνιστικές, η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Πανιωνίου για την 16η αγωνιστική της Super League 1. Οι “βυσσινί” μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Γιάννη Οικονομίδη μόλις στο 28ο λεπτό και “κλείδωσαν” το τρίποντο από το πρώτο μέρος.

Στον αντίποδα, οι “κυανέρυθροι” γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική ήττα, παραμένοντας πολύ χαμηλά στη βαθμολογία με μόλις έξι βαθμούς, ύστερα από 16 αγώνες. Όσον αφορά στην ΑΕΛ, ανέβηκε στην 5η θέση με 22 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για να δει αν θα παραμείνει μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

1. H ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΑ ΕΦΕΡΕ VAR ΚΑΙ… ΠΕΝΑΛΤΙ
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε το ρυθμό της, έχοντας ως στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμος ο αγώνας. Από την άλλη πλευρά, ήταν ξεκάθαρο πως ο Πανιώνιος είχε ως πρωταρχικό σκοπό να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Μασούρα, Τσιλούλη και Αραμπούλι. Παράλληλα, ο Νίκι Παπαβασιλείου αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν στον νεαρό Φρίξο Γρίβα που είχε αγωνιστεί μόλις… τρία λεπτά σε όλο το πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έδειξαν διάθεση, πίεσαν και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Άντονι Φατιόν. Ένα πέναλτι που έδωσε ο Ευστάθιος Γκορτσίλας για χέρι του Θανάση Παπαγεωργίου μέσα στη μεγάλη περιοχή, ύστερα από τρομερό τακουνάκι του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος είχε προωθηθεί λόγω μίας εκτέλεσης φάουλ. Βέβαια, ο διαιτητής του συνδέσμου Μακεδονίας χρειάστηκε να πάει στο μόνιτορ και να συμβουλευτεί το VAR, αφού αρχικά είχε δείξει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

2. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν τα ηνία του παιχνιδιού και να σημειώσουν και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά μετά το 20ό λεπτό ο Πανιώνιος ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, στο 23′ οι “κυανέρυθροι” είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Γιάννη Οικονομίδη, αλλά ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και παραχώρησε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς ο Οικονομίδης υπέπεσε σε ένα ιδιαίτερα σκληρό φάουλ πάνω στον Φατιόν, με τον Γκορτσίλα να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε σε δεύτερο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό. Ο Νίκος Καρανίκας έκανε μία πολύ καλή σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Αμρ Ουάρντα με τρομερή κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Κότνικ για το 2-0. Οι “βυσσινί”, παρά την έντονη βροχόπτωση στη Λάρισα, κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γρηγορίου προτίμησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα και να μην ρισκάρει μία πιθανή επιστροφή του Πανιωνίου στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Αποτέλεσμα, οι φάσεις να έρχονται με το… σταγονόμετρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, παρότι αγωνίζονταν από νωρίς με παίκτη λιγότερο, με τον Παπαβασιλείου να περνάει στο γήπεδο τους Παπανικολάου και Εμμανουηλίδη, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού οι “βυσσινί” έκλεισαν τους χώρους.

Μετά το 75ο λεπτό, η ΑΕΛ ανέβασε ξανά στροφές και έψαξε ένα τρίτο γκολ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους. Ωστόσο, στο 79′ η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Κότνικ, ενώ την ίδια τύχη είχαν κι οι προσπάθειες του ιδιαίτερα ορεξάτου Ουάρντα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Πηγή: sport24.gr