Κ. Μητσοτάκης: Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της παραβατικότητας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάντερ Βούσιτς και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της, σημείωσε ο Σέρβος Πρόεδρος

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια συνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Την πρωτοβουλία του Σέρβου Προέδρου να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, χαιρέτισε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.

Eυκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας, χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ