Συνεχίζει ακάθεκτος ο Βαζαίος – Πέτυχε την ταχύτερη επίδοση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Με κεκτημένη ταχύτητα από το χθεσινό του θρίαμβο στα 200μ. μικτή ατομική, ο Ανδρέας Βαζαίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας κολύμβησης της Γλασκώβης και δείχνει ικανός να διεκδικήσει μετάλλιο και στα 100μ. μικτή ατομική.

Ο Έλληνας κολυμβητής πέτυχε την ταχύτερη επίδοση των προκριματικών με 51.89, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (52.67) που κατείχε ο ίδιος από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, στη Νετάνια. Εκείνη η επίδοση του είχε χαρίσει τότε την τρίτη θέση, οπότε είναι λογικό ο πήχης να τοποθετείται και πάλι πολύ ψηλά. Ο ημιτελικός θα γίνει στις 19:45, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο (8/12).

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Άννα Ντουντουνάκη την προσπάθειά της στα 100μ. πεταλούδα. Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη σπουδαία εμφάνισή της στα 50μ. (έβδομη θέση με τρία πανελλήνια ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 57.41 και φυσικά πέρασε άνετα στον απογευματινό (20:15) ημιτελικό. Ο χρόνος της 24χρονης πρωταθλήτριας αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς είναι κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου καλύτερος από το 57.42 που είχε κάνει στο περσινό Παγκόσμιο της Κίνας…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ