“Τεσσάρα η Νάπολι επί της Γκενκ και πήρε το εισιτήριο για τους “16”

Με τον Μίλικ να σκοράρει τρεις φορές στα πρώτα 38 λεπτά, οι Παρτενοπέι διέλυσαν τους Βέλγους και πέρασαν στους “16”.

Στη Serie A πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στο Champions League το κάνει το καθήκον της. Με τον Μίλικ να γίνεται ο 8ος παίκτης της φετινής διοργάνωσης που κάνει χατ-τρικ -το οποίο ήταν και το πιο γρήγορο από το 2013 (Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς)- η Νάπολι που ήθελε ένα βαθμό πήρε τελικά τρεις και σφράγισε το εισιτήριο για τους “16” του Champions League, μαζί με την Λίβερπουλ που νίκησε 2-0 την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

Το ματς άρχισε με δοκάρι του Κουλιμπαλί στο 2′ με κεφαλιά και με γκολ του Μίλικ από γκέλα του 17χρονου τερματοφύλακα Βάντεβορντ (ο νεότερος ever στο Champions League) στο 3′ (1-0). Από εκείνη τη στιγμή έγινε σαφές ότι το San Paolo δε θα αγχωνόταν και η επιβεβαίωση ήρθε στο 26′, όταν ο Ντι Λορέντσο γύρισε για τον Μίλικ κι αυτός έγραψε το 2-0. Ο Πολωνός ήταν στα καλύτερα του και μάλλον ήταν αυτονόητο ότι αυτός θα ήταν που θα αναλάμβανε την εκτέλεση πέναλτι στο 36′, μετά την ανατροπή του Καγιεχόν από τον Βάντεβορντ, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Η Γκενκ προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει έστω ένα γκολ στο τελευταίο της ματς για φέτος στη διοργάνωση, αλλά η Νάπολι ήταν αυτή που σκόραρε ξανά: Χέρι του Ντε Νορ στο 74′ σε προσπάθεια του Καγιεχόν, νέο πέναλτι, εκτέλεση του Μέρτενς, 4-0 και… καλό βράδυ! Και θα παρέμενε τέτοιο ακόμη κι αν στο 76′ ο Μπονγκοντά έβρισκε δίχτυα και όχι δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν (79′ Γιορέντε), Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι (72′ Γκαετάνο), Μέρτενς, Μίλικ (78′ Λοσάνο).

Γκενκ (Χάνες Βολφ): Βάντεβορντ, Μέλε, Ντεβέστ, Λουκούμι, Ντε Νορ (82′ Νέτο), Ιτο (72′ Χάτζι), Χροσόβσκι, Μπέργκε, Πέντσιλ, Σαματά (63′ Μπονγκοντά), Ονουάτσου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 13 (13-8)
2. Νάπολι 12 (11-4)
3. Σάλτσμπουργκ 7 (16-13)
4. Γκενκ 1 (5-20)

Πηγή: gazzetta.gr