Έσωσε την παρτίδα στο τέλος η ΑΕΛ – Ισόπαλη 2-2 με τον Παναιτωλικό

Αν και βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ και μόλις 30 λεπτά αγώνα να απομένουν, η ΑΕΛ κράτησε χαρακτήρα και ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος τον Παναιτωλικό παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας. Και τα δύο γκολ των βυσσινί ήρθαν με εκτελέσεις πέναλτι.

Το τελικό 2 – 2 ήταν το σκορ στην 20η αγωνιστική, όπου ήταν και στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο, με την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό το μεσημέρι της Τετάρτης (22/01) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στο AEL FC Arena, με στόχο οι «βυσσινί» να πανηγυρίσουν τη νίκη και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «βυσσινί» δεν απείλησαν ούτε στιγμή τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, Κνετ, εκεί όπου ο ίδιος είχε ένα πολύ ήρεμο πρώτο μέρος στο σημερινό παιχνίδι.

Στο 10ο λεπτό ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του Παναιτωλικού, Αμπιόλα Ντάουντα απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κρίστινσον αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε από τη περιοχή του.

Μάλιστα, ο Αμπιόλα Ντάουντα ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους «βυσσινί» και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 28′.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος επιθετικός δέχθηκε τη μπάλα μέσα στη περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί» για το 0 – 1, σε γκολ το οποίο ο ίδιος δεν πανηγύρισε ως ένδειξη σεβασμού για τη παρουσία του στην ΑΕΛ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Φάρλει Ρόσα δοκίμασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ουγκμουντούρ Κρίστινσον έδιωξε μακρυά από την εστία του.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε στο AEL FC Arena με τους φιλάθλους να «φωνάζουν» έντονα για την εικόνα που είχαν οι παίκτες του Μιχάλη στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «βυσσινί» ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση του σκορ με τον Αμρ Ουάρντα να σουτάρει από πλάγια θέση και τα αριστερά και τη μπάλα να μη βρίσκει την εστία του Κνετ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Τζόναθαν Μπούστος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Κνετ ήταν στη θέση του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αμπιόλα Ντάουντα «τιμώρησε» ξανά τη πρώην του ομάδα και την ΑΕΛ με νέο γκολ που έκανε το 0 – 2.

Ο Φάρλει Ρόσα από τα αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Αμπιόλα Ντάουντα κέρδισε ξανά τον Ογκμουντούρ Κρίστινσον για το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού.

Στο 78ο λεπτό η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι και μπήκε ξανά στο παιχνίδι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμρ Ουάρντα, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κέβιν από τη σέντρα του Μούζεκ.

Το παιχνίδι όπως ήταν λογικό απέκτησε νέο ενδιαφέρον με το αξιοσημείωτο να είναι η στιγμή της αλλαγής του Αμπιόλα Ντάουντα στο 80′ και τον κόσμο της ΑΕΛ να τον καταχειροκροτεί για την εμφάνιση του έχοντας σημειώσει δύο γκολ.

Πλησιάζοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ΑΕΛ κέρδισε νέο πέναλτι και πάλι με τον Ουάρντα αυτή τη φορά από τον Φρεντ. Ο παίκτης του Παναιτωλικού «τράβηξε» μέσα στη περιοχή τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό και σωστά ο κ. Βάτσιος καταλόγισε την “εσχάτη των ποινών”.

Ο Αμρ Ουάρντα και πάλι ανέλαβε την εκτέλεση με τον ίδιο να νικά και πάλι τον Κρίστοφερ Κνετ για το 2 – 2, γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «βυσσινί»!

Δύο λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Άγγελος Τσιγγάρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα παίρνοντας έτσι την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι ως προς το σκορ και το 2 – 2 ήταν το τελικό σκορ ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό, τελικό σκορ που ήταν το ίδιο και στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Βάτσιος, Φωτόπουλος, Ζήρδας, 4ος Κατσικογιάννης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ, Κάτσε (46′ Βινίσιους), Σεσέροβιτς (75′ Αλί Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62′ Νούνιτς).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Ντίαζ, Τσιγγάρας, Φάρλει, Τζανακάκης (78′ Φρεντ), Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Γκαρσία, Ντάουντα (80′ Μπαΐροβιτς), Άλβαρεθ (87′ Ντάλσιο), Σιόσρεντ.

Πηγή: onlarissa.gr