Βόλος-ΑΕΚ 1-3: Πέρασαν «αέρας» οι «κιτρινόμαυροι»

Η ΑΕΚ έκανε εκτεταμένο “φρεσκάρισμα” ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει μια εύκολη εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Βόλου, για την 20η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Οικονόμου (9΄), Αλμπάνης (25΄), Κλωναρίδης (52΄), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στον 89΄ με τον Γκουαροτσένα.

Με τρεις ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν το «παρθενικό» τους γκολ στην εφετινή Super League και τον Ντάμιαν Σιμάνσκι να αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο από πλευράς ετοιμότητας, η ΑΕΚ έφτασε άνετα στην επικράτηση. Παράλληλα, ξεκούρασε τους περισσότερους πρωτοκλασσάτους παίκτες της ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (26/1) με τον Ολυμπιακό καθώς δεν έπαιξαν για διάφορους λόγους οι Μάνταλος, Ολιβέιρα, Λιβάγια Τσιγκρίνσκι, Κρίστιτσιτς.

Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά ο Οικονόμου στο 9΄ μετά από κόρνερ του Λόπες, ο Αλμπάνης έδωσε στην Ένωση προβάδισμα δύο τερμάτων στο 25΄ μετά από αντεπίθεση και σοβαρό λάθος του Φεράρι, ενώ το 0-3 έγραψε το Κλωναρίδης στο 52΄ από νέα ασίστ του Λόπες. Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90, ο Γκουαροτσένα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στην πρώτη (!) τελική προσπάθεια της ομάδας του Βόλου.

BΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγέγο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμουρό (28΄ Βαγγέλης Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (69΄ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46΄ Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Μάριος Οικονόμου, Βράνιες (80΄ Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (79΄ Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61΄ Ντέλετιτς).

Πηγή: onsports.gr