Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στη Λαμία που φωνάζει για οφσάιντ

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Λαμία με σημαντική νίκη με 1-0, σε ένα ματς που «σημαδεύτηκε» από την τεχνική βλάβη του VAR στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!

Ο Μάτος σκόραρε από οριακή θέση στο 33’, αλλά η οθόνη του VAR κόλλησε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Σέζος να μην έχει τη δυνατότητα να τσεκάρει τη φάση στο ριπλέι.

Οι Ασπρόμαυροι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, αλλά έφτασαν σε δύσκολη νίκη, η οποία επανέφερε στον πόντο τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίο την Κυριακή έχει το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο τη Δευτέρα.

Η Λαμία έμεινε στη 10η θέση με 23 πόντους και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης τη Δευτέρα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε εξ΄αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως το εξαιρετικό στήσιμο της Λαμίας στην άμυνα δεν του επέτρεψε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα αποτελεσματικά και να γίνει απειλητικός παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ η Λαμία κυνήγησε το γκολ με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, όμως δεν κατάφερε να προβληματίσει την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Ο Βιεϊρίνια απώλεσε μια σημαντική ευκαιρία σουτάροντας στα χέρια του Θεοδωρόπουλου από διαγώνια θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή στο 10’ και στο 16’ ο Άκπομ αστόχησε από παρόμοια θέση όντας ολομόναχος.

Τη λύση στο νωχελικό ΠΑΟΚ έδωσε ο Λέο Μάτος, σε μια φάση που ξεσήκωσε «θύελλα» συζητήσεων. Στο 33’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, με τον Μάτος να πετάγεται στη μικρή περιοχή και να σκοράρει με προβολή. Η φάση ήταν οριακή, με τους ανθρώπους της Λαμίας να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Ωστόσο, ο διαιτητής Σέζος δεν κατέστη δυνατό να ελέγχει τη φάση, αφού ενημερώθηκε πως υπήρξε πρόβλημα με την οθόνη του VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Ο ΠΑΟΚ κράτησε με άνεση το προβάδισμα μέχρι τέλους, αφού η Λαμία δεν είχε την απαραίτητη ποιότητα και φαντασία στο παιχνίδι της για να τον απειλήσει σοβαρά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με ανορθόδοξο τρόπο και το μόνο που έχει να επιδείξει ήταν δύο μακρινά σουτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, από τον Ασίγκμπα στο 51’ και τον Ρόμανιτς στο 91’.

Ο Δικέφαλος έπαιξε συντηρητικά για να κρατήσει τη νίκη και δεν δημιούργησε ούτε αυτός πολλές ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη εξ’ αυτών σημειώθηκε στο 72’, όταν ο Βαρέλα δεν πρόλαβε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτα από τη μικρή περιοχή, ενώ λίγο νωρίτερα, στο 66’, ο γκολκίπερ της Λαμίας, Θεοδωρόπουλος, είχε μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το πολύ δυνατό σουτ του Μαουρίσιο.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63’ Σφιντέρσκι).

Πηγή: sportdog.gr