Ολυμπιακός-Άρης 4-2: Καταιγιστικός και παραμένει στην κορυφή

Και μετά το τέλος της 19ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 4-2 του Άρη στο “Γ. Καραϊσκάκης” σε ένα χορταστικό παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά για τους Πειραιώτες, αφού έχει συμμετέχει στο πρώτο γκολ, έχει την ασίστ στο δεύτερο και βάζει το τέταρτο με πέναλτι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός από τη μέση και μπροστά, αλλά είχε θέματα στα μετόπισθεν απέναντι σε έναν Άρη που μπήκε στο Καραϊσκάκη με σκοπό να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε και στάθηκε καλά, ενώ ανησύχησε τον Ολυμπιακό μέχρι να προηγηθεί στο σκορ.

Επιστροφή στο 4-3-3
Η επιστροφή του Γκιγιέρμε στη δράση έδωσε μία επιπλέον λύση στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Άρη αποφάσισε να επαναφέρει το 4-3-3 με τους Καμαρά, Μπουχαλάκη και τον Βραζιλιάνο στα χαφ. Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί έπαιξαν στην επίθεση. Ο Άρης από την άλλη παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τους Μπα και Ματίγια στα χαφ και τους Μαντσίνι, Φετφατζίδη στα άκρα, ενώ ο Λάρσον έπαιξε πίσω από τον Ιντέγε. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσιμίκας έκανε καλή σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι του και ο Έμαν έδιωξε.

Τα δύο γρήγορα “χτυπήματα”
Ο Ολυμπιακός έβγαζε πίεση και δημιουργούσε προβλήματα στον Άρη, αλλά την ίδια ώρα είχε και τα δικά του “θέματα”. Στα μετόπισθεν γινόταν εύκολα το λάθος και ειδικά από τον Σεμέδο με τους “κιτρινόμαυρους” να δημιουργούν φάσεις. Από το 15′ άρχισε ο Άρης να ισορροπεί το ματς και να βρίσκει τα πατήματα του. Είχε ευκαιρίες με τον Λάρσον και τον Βέλεθ και υπενθύμιζε στον Ολυμπιακό πως είναι ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιές. Ο Σεμέδο συνέχιζε να είναι επιρρεπής στο λάθος, ενώ το ματς είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό. Το διάστημα που έδειχνε ο Άρης ικανός να βάλει “φωτιά” στο ματς ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ένα καλά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Βαλμπουενά στο 22′ έδωσε τη δυνατότητα στον Σεμέδο να πάρει την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε προσωρινά και ο Γκιγιέρμε από κοντά έκανε το 1-0.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 και στο 25′ ο Καμαρά πίεσε πολύ ωραία ψηλά τον Δεληζήση και τον ανάγκασε σε λάθος. Ο Αφρικανός πάσαρε δεξιά στον Μασούρα, εκείνος έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Ελ Αραμπί με διπλή προσπάθεια σκόραρε για το 2-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 δεν τα παράτησε και στο 38′ ο Ρόουζ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά αν και φαίνεται να είναι οφσάιντ. Το ματς έδειχνε να αποκτάει άλλο ενδιαφέρον, αλλά ο Βαλμπουενά είχε άλλη άποψη. Ο Γάλλος έκανε ό,τι ήθελε και σε αυτό το παιχνίδι και στο 44′ με μία σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Ομάρ δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Έμαν για το 3-1. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να έχει σε τρελά κέφια τον Βαλμπουενά.

Το σόου του Βαλμπουενά
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο και με διάθεση να σημειώσει κι άλλο γκολ για να καθαρίσει οριστικά το ματς με τον Άρη. Η ομάδα του Πειραιά από τη μέση και μπροστά έβγαζε ενέργεια, αλλά στα μετόπισθεν είχε το εύκολο λάθος. Στο 53′ ο Μασούρας είχε καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Έμαν, ενώ στο 55′ ο Ελ Αραμπί αστόχησε από καλή θέση. Το παιχνίδι όπως και στο πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό με τον Άρη να προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει φάσεις. Ο Βαλμπουενά, ωστόσο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι και στο 61′ “χόρεψε” τον Βέλεθ στην περιοχή με τον αμυντικό του Άρη να τον ανατρέπει και τον Τζοβάρα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος εκτέλεσε εύστοχα στο 64′ και ο Ολυμπιακός έκανε το 4-1.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, όμως, ο Άρης δεν πετούσε λευκή πετσέτα. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έψαχνε γκολ και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν και πάλι πως στις κόντρα επιθέσεις είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο 73′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ρόουζ ως οφσάιντ σε μία φάση που έκανε κακή έξοδο ο Σα. Παρά το 4-1 ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε με τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 82′ ο Λάρσον πέρασε την κάθετη πάσα στον Ντιγκινί και αυτός νίκησε τον Σα για να μειώσει σε 4-2. Ο Ολυμπιακός έψαξε κι άλλο γκολ με τον Σουντανί, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε. Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα και να μένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Άρης 4-2

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

AVAR: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Σκόρερ: 22′ Γκιγιέρμε, 25′ Ελ Αραμπί, 38′ Ρόουζ, 44′ Ελαμπντελαουί, 64′ πεν. Βαλμπουενά, 83′ Ντιγκινί

Κίτρινες: 20′ Μπουχαλάκης, 28′ Καμαρά, 59′ Ντιγκινί, 61′ Βέλεθ, 79′ Κόρχουτ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά, Βαλμπουενά (70′ Λοβέρα), Μασούρας, Ελ Αραμπί (81′ Σουντανί)

Άρης: Έμαν, Δεληζήσης, Λάρσον, Ιντέγε (44′ Ντιγκινί), Μαντσίνι, Ματίγια, Φετφατζίδης (64′ Μαρτίνεθ), Βέλεθ (65′ Ντε Σόουζα), Κόρχουτ, Ρόους, Μπα.

Πηγή: fosonline.gr